Olosz József

Elérhetőségek

Város: Budapest
Telefon: +36707015643
E-mail: olosz.jozsef@gmail.com
Gyógytornász

Vannak azok az emberek, akik azt csinálják, amit szeretnek és vannak, akik megszeretik, amit csinálnak. Én mindenképp a második csoportba sorolnám magam. Bármi, amit aktuálisan a fejembe vettem, azt a legnagyobb elhivatottsággal és szenvedéllyel csináltam. Gyerekkoromban cowboy, majd kick-box harcos akartam lenni, később testnevelő- és tánctanár. Szerettem sportolni, ezért érettségi után testnevelő tanárnak készültem, és mellé a gyógytornát választottam második szaknak, abban a hitben, hogy ezáltal még jobb tanár lehetek. A fordulópontot egy manuálterápiás továbbképzés hozta, ahol megtapasztaltam a kezünkben rejlő erőt. Miközben továbbképzéseket végeztem és böngésztem a szakirodalmat, ráébredtem, hogy teljesen új szemmel kell néznünk az emberi testre és a problémák megoldására, mint eddig.

„A képesség, hogy kövessük a múltbeli módszereket, nem elegendő ahhoz, hogy mai világunkat megjobbítsuk.” Vu-ling király szavai jól tükrözik törekvéseim: naprakésznek lenni a tudományban, és merni megkérdőjelezni a korábbi „biztosnak hitt” módszereket, elméleteket.

Amikor a fascia- és a viszcerális (belső szervek kezelése) terápiákat tanulmányozni és alkalmazni kezdtem, egészen új szemszögből vizsgáltam az emberi testet. Fontossá vált számomra, hogy meghallgassam és megértsem pácienseim egész élettörténetét, beleértve régi műtéteiket, sérüléseiket, belső szervi problémáikat, egészségükkel kapcsolatos aggodalmaikat. Az évek során megtanultam, hogy minden egyes ember egyedi, és, hogy a krónikus testi panaszok sokkal összetettebbek, mint korábban gondoltuk.

Ezért nem állok meg a tünetek felületes vizsgálatánál: meg vagyok győződve arról, hogy a test és az elme között szoros kapcsolat van. Olyan terápiás módszert alkalmazok, mely nem csak a fizikai tüneteket veszi figyelembe, hanem a pszichés hatásokat is – beleértve az egészséggel kapcsolatos aggodalmakat, hiedelmeket és a mozgástól való félelmet.

Jelenleg szakmailag az foglalkoztat a legjobban, hogy miként kapcsolódik össze a krónikus fájdalom, a belső szervek működése és az agy érzelmi központjai. Hogy egyszerűbben fogalmazzak: Mi történik az agy érzelmi központjaiban krónikus fájdalomnál? Miért érezheti valaki egy év tartós fájdalom után, hogy reménytelen a helyzete? Hogyan befolyásolja a belső szervek diszfunkciója az érzelmi állapotunkat? Például, miért szokott szorongást kiváltani egy krónikus emésztési zavar?

Ezen kérdések megértése segíthet abban, hogy mélyrehatóbban és átfogóbban kezeljem pácienseim panaszait.

Amikor éppen nem a fent említett szakmai kérdéseken töprengek, akkor szabadidőmben táncolok, zongorázom, falat mászok és biciklizem.

Tanulmányok:

  • 2009-2012: BSC Gyógytorna – Kolozsvár
  • 2009-2012: BSC Testnevelés és Sport – Kolozsvár
  • 2012-2015: MSC Gyógytorna – Kolozsvár
  • 2015-2017: MSC Humánkineziológia – Budapest

Képzések:

Kedvenc szakterület:

  • Krónikus panaszok feltérképezése a páciens élettörténete alapján
  • Belső szervi panaszok (gyomor-, bélbántalmak, fejfájások, másodlagos meddőség, stb.) kezelése manuálisan

Telefonszám: +36707015643

E-mail cím: olosz.jozsef@gmail.com

HASONLÓ SZOLGÁLTATÓK