Mester Bálint korszakos tereptriatlon gyozelme Szlovákiában

2018.07.31.Korábbi hírek

Mester Bálint korszakos tereptriatlon gyozelme Szlovákiában

 

A szlovák tereptriatlon bajokságon két olyan versenytársa is volt Bálintnak, akik a világ élmezonyébe tartoznak, a legutóbbi világbajnokságon a 19. és a 25. helyen érkeztek célba. Bálint oket megelozve nyerte a versenyt.

 

Bálint viszonylag gyengén kezdett, az úszás tolongásból a 10. helyen lépett partra. A kerékpáros szakaszon azonban sikerült a két legerosebb riválisára felzárkóznia, az egyikkel (Jurkovic) fej fej mellett haladtak a futás váltásig. A másik (Kubek) ekkor még közel egy perc elonnyel futott. Szerencsére Bálint terepfutásban kiváló, így a célba 50mp elonnyel érkezett.

 

„Ez volt számomra az év fo versenye. Régiónkban ez a legnívósabb tereptriatlon verseny, ami nem XTERRA futam. Már többször indultam és egyszer voltam harmadik és kétszer második. Most úgy mentem oda, hogy gyozni kell.”

 

A tereptriatlonbna augusztus eros hónap lesz, Poór Brigitta több világkupafutamon is indul, köztük a legnehezebbnek tartott német Európa-bajnokságon.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: X2S TEAM

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...