Barion Pixel Terepduatlon Országos bajnokság – Magyar Triatlon Szövetség

Terepduatlon Országos bajnokság

2015.09.7.Korábbi hírek

Mester Bálint és Janó Anita gyozelme a terepduatlon országos bajnokságon

A 9. Életfa Terepfesztivál keretében megrendezett Terepduatlon Országos Bajnokságon az abszolút gyozelmet Mester Bálint (X2S Superior TEAM) szerezte meg. A noknél Janó Anita volt a leggyorsabb.

Mester magabiztosan versenyzett, minden szakaszon uralta a mezonyt. A verseny elso felében a szombathelyi Petrovics Alex és Sipiczki Csaba tartották vele a lépést, de a rutinos versenyzo Mester fokozatosan szakította le az ellenfeleket, a célban közel 8 perc elonnyel érkezett. Testnevelotanérként és edzoként is sikeres volt számára a nap: tanítványai közül több gyerek is dobogós helyezést ért el.

A versenyen rajthoz állt a tereptriatlon világbajnok Poór Brigitta – ezúttal váltóban Dr. Demeter Nikolettel, akivel nemcsak a legjobb váltó díját nyerték el, hanem az egyéni férfi versenyzok között is elokelo helyen végeztek.

Janó Anita élete elso terepduatlon versenyén megfontolt versenyzéssel, egyenletes teljesítménnyel szerezte meg a gyozelmet Halmos Edit és Sipos Ágnes elott.

A napot a terepfutó verseny nyitotta, ahol a versenyzoknek 10 km szép és nehéz pályát kellett teljesíteni. A rövidebb táv és a gyerekverseny után indult a terepduatlon több futamban, korosztályok szerint. A legfiatalabb terepduatlonista 5 éves, a legidosebb 72 éves volt a mezonyben, legtöbben a fiatalok és a szeniorok közül álltak a rajthoz.

A pálya nagy tetszést aratott, az új nyomvonal egyszerre volt nehéz és mégis lendületes, a versenyzok elismeroen nyilatkoztak róla, várják a folytatást.

Az egész napos színes és aktív program sok családot mozgatott meg, a slackline és az ugráló vár mellett a különleges szendvicskrém verseny voltak a legnépszerobbek.

A hagyományokhoz híven egész nap masszázs, jóga, zumba, életmód eloadások, workshopok színesítették az eseményt.

 

A bajnokság partnerei: Életfa Program, Superior Bikes, Salomon, Running Warriors.

Szakmai partner: Magyar Triatlon Szövetség.

Támogatók: Suunto, Libb Hungary, Driving Experience, MaratonMan, Gibbon Slackline, Trexpert, RooBar, Dragon Superfoods, Heero.

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM

Igazán erős lábakkal álltam tegnap rajthoz a Rövidtávú Országos Bajnokságon!
Egy jó úszást követően, majd pár km-el később a bringa során, sikerült egy nagyobb előnyre szert tennem és a futás során egy kicsit még fokozni is tudtam!
Nagyon örülök, hogy győzelemmel zárult ez a nap, hiszen most először nyertem Rövidtávú OB címet! Köszönöm a rengeteg szurkolást, bíztatást, nagyon jól éreztem magam a pályán! Badar Gergő

Eredmények: Evochip

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...