Táplálkozási útmutató

2015.06.19.Korábbi hírek

Kedves sporttársak! Alább található egy táplálkozás kiegészítést segíto útmutató a MOB ajánlásával. Reméljük ti is hasznosnak találjátok.

Sport táplálékkiegészítés versenyzoknek

Bicsák Bence a tavaszi versenydömping és a rendkívül kemény kvalifikációs időszak után jelenleg a maximális erőnlét megszerzésén dolgozik az edzőtáborban. Öt hetet tölt a francia hegyekben 1800 méteres magasságban. Azt mondja, az első hetek akklimatizációja után egyre jobban mennek az edzések. Most már úgy fekszik le esténként, hogy alig várja a következő napot és az újabb elvégzendő feladatokat. Ne feledjük, a zalaegerszegi születésű, de pécsi színekben versenyző sportoló hatalmas bravúrral hetedik lett az előző olimpián, amely a magyar triatlonsport eddigi legjobb eredménye. Remélhetőleg Párizsban vagy ő, vagy a másik két magyar induló valamelyike ennél is előrébb végez majd! 

Bicsák Bencének csak távolról küldhetünk energiát az olimpiai felkészülés hajrájára, Kuttor-Bragmayer Zsanettnak, illetve Lehmann Csongornak viszont akár személyesen is szurkolhatunk, hiszen ők ketten rajthoz állnak július 7-én vasárnap a Tiszaújvárosi Triatlon Világkupán.

Zsanett azt mesélte, nagy kedvvel jön haza a magaslatról és utazik Tiszaújvárosba. Természetesen nem tekinthet fő versenyként a világkupára, nem állhat le a kemény edzésekkel, a formája alapján mégis bízik benne, hogy összejöhet a dobogós álom a legrangosabb magyarországi viadalon. Nagy dolog lenne, mert – ahogy mondja – csúcsversenyzők lesznek a mezőnyben, olyan triatlonosok, akik simán ott lehetnének a ranglista helyezésük alapján az olimpián, csak a nemzeti kvóta akadályozza meg őket benne. Zsanett Tiszaújváros után Hamburgban is rajthoz áll, ahol a Párizsról épphogy lemaradó magyar csapat próbál elcsípni egy előkelő helyezést a mix váltók világbajnokságán.

Lehmann Csongor az elmúlt hetekben a szintén 1800 méteres magasságban található livignoi edzőtáborban készült. Néhány napja jött haza, mondhatni, útközben megnyerte Zalaegerszegen a magyar bajnokságot és már robogott is tovább, hiszen ezen a héten természetesen ott lesz a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválon, ahol szeretné megismételni a tavalyi világkupa-sikert. Úgy fogalmazott, hogy ezek is „éles versenyek” lesznek, de mégis elsősorban az olimpiai felkészülést szolgálják, mert visszahozhatják a versenyrutint. A világkupa után Csongor még visszamegy az Olasz-Alpokba.

Egy hónappal az olimpia előtt már azt is tudják a sportolók, hogy hányas rajszámmal indulhatnak Párizsban. Zsanett a 48-ast kapta, Csongor és Bence pedig az 52-es, illetve az 53-as rajtszámmal indulhat a férfiaknál. Az is eldőlt, hogy milyen helyet kapnak a depoban, Zsanett szerint „nem rossz” a depo-pozíciója, és Csongor is elégedetten nyilatkozott, ugyanis közel lesz a bejárathoz, így nem kell majd hosszan tolni a kerékpárt.

A triatlon futamok kiemelt figyelmet kapnak majd a párizsi olimpián. A város legszebb és egyben legismertebb részein, a Szajnában, illetve a folyó partján, a hídjain és a világ egyik legismertebb sugárútján, a Chamsp Élysées-n jelölték ki a pályát. Olyan „díszletek” között versenyezhetnek a triatlonosok, amilyenről más sportágak képviselői talán még álmodni sem mernek. A szervezőknek egy hónapjuk maradt arra, hogy minden szempontból garantálni tudják a megfelelő körülményeket.

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...