26. eXtremeMan NAGYATÁDON

2015.07.24.Korábbi hírek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

26. eXtremeMan NAGYATÁDON

 

A valaha volt legnagyobb mezony áll rajthoz július 25-én (szombaton) a 26. eXtremeMan Nagyatád versenyén az Ironman táv (3.8 km úszás – 180 km kerékpár – 42.195 km futás) magyarországi fellegvárában, a Somogy megyei Nagyatádon. A szervezok ezúttal is mindent megtesznek, hogy a 686 egyéni indulónak és a 844 váltóban induló sportolónak biztosítsák a “nagyálom” megvalósításához a feltételeket.

Július 25-én szombaton, 7:30-kor a hagyományos papi áldást követoen 26. alkalommal dördül el az ágyú a gyékényesi tónál. A nevezok több, mint egy harmada (286 fo) élete elso Ironmanjének választotta a mostanit, de a mezonyben 33-an büszkélkedhetnek már 10-nél több nagyatádi célbaérkezéssel. A budapesti 72 éves Szebeni Endre a 25. finisére készül. Idén Járdán Zsolt budapesti versenyzo lehet Kiss János után a következo, aki Endre mellett idéntol több, mint 20 célbaéréssel büszkélkedhet. A verseny fotámogatója, Claessens Péter idén váltóban viszi csapatát. Példája összecseng a verseny legfontosabb üzenetével: Az út maga a cél.

Fogyatékos sportolók is indulnak a viadalon, foként váltóban, három szervezet felkarolásával vesznek részt.

A nemzetközi vonzerovel bíró versenyen tizennégy nemzet (Ausztria, Lengyelország, Horvátország, Szlovénia, Románia, Szlovákia, Szerbia, Oroszország, Svájc, Németország, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia és Írország) képviseletében állnak rajthoz triatlonisták.

A férfi magyar bajnoki címért ezúttal is nagy csata várható. A férfiaknál kiegyenlített küzdelem valószínosítheto a címvédo és 2015-ös középtávú magyar bajnok Flander Márton (2 hete a rothi ironman távú versenyen 11. helyezett lett), a 2014-es ezüstérmes Szabó Attila, és a 2013-as ezüstérmes Vatai Miklós között. A hölgyeknél a 2015-ben Nagyatádon debütáló, számos nemzetközi bajnoki címmel rendelkezo Csomor Erika a nagy esélyes, a második helyért csata várható Juhász Ágnes és Farkas Erika között. A szélsoséges meleg azonban mindent felülírhat.

A szombati versenyt július 22-26. között különbözo rendezvények kísérik: a programban Aquathlon verseny, noi futóverseny, sporttudományos eloadások, tésztaparti és a 10 kilométeres úszógála, a „CET-rend” is szerepel. A verseny napján a gyermekek sem unatkoznak majd, a szervezok 2-9 éves korig közös futást szerveznek részükre IronManó elnevezéssel. “Fáradalmaikat” a mászófalon és az óriáscsúszdán pihenhetik ki. Este 20:30-kor rajtol az eXtremeMan 2/3 maraton, az ATOM100 program tagja.

Érdekességek
-A verseny: úszás: 7000 karcsapás, bringa: 20.000 fordulat, futás: 100.000 lépés.

-Egy ironman távú verseny (profinak és amatornek egyaránt) 10.000 kcal. Ez megfelel 66 db zsemlének vagy 20 l tejnek vagy 333 db almának.

-A verseny frissítoállomásain elfogy 5.000 l izotóniás ital, 7.000 energiaszelet, több, mint nyolcmázsányi banán és ugyanennyi dinnye. Mindehhez társul 4.000 kulacs és 40 ezer papírpohár.

A sajtó képviseloi a helyszínen a PRESS kártya segítségével szabadon közlekedhetnek a kizárólag a versenyzok számára kialakított területeken is. A kártya átveheto a nagyatádi Városi Strand parkolójában kialakított Nevezési Irodán. Kérjük szíves visszajelzésüket akkreditációjuk elokészítéshez.

A sajtó képviseloi és az érdeklodok a http://live.extrememan.hu/ oldalon élo közvetítés, interjúk, stúdióbeszélgetések, folyamatos eredményközlés és szöveges tudósítás segítségével is nyomon követhetik a verseny alakulását.

A témakör egyéb hírei

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

AGE GROUP VILÁGVERSENYEK 2024

Július 13-án és 14-én Tatán rendezik az idei év egyik legnagyobb triatlonos sporteseményét, az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. A verseny...