Világbajnoki sorozat második állomás - Yokohama

2023.05.13

A szombati napon a Japánban található Yokohama városában folytatódott a világbajnoki sorozat. A pályán esős idő várta a versenyzőket, azonban így is remek eredmények születtek. 

 

A nőknél Bragmayer Zsanett 20. helyezést ért el.

“Igazából örülök az eredménynek, kicsit aggódtam, hogy megfelelően át tudok-e állni a késői érkezés miatt, de mindent összevetve elégedett vagyok. Megéreztem az elmúlt héten kimaradt edzés napokat, de pont emiatt nagyon várom a következő WTCS állomást Cagliariban, hogy ennél jobb helyezést érjek el.” - mondta el Zsani a verseny után. 
 
A férfiaknál Lehmann Csongor remekül kezdte a szezont, hiszen a 9. helyen végzett. 
 
“Az úszás első köre elég kaotikus volt, de a másodikra elég jó pozícióba tudtam kerülni. A kerékpár sem volt sokkal egyszerűbb, mindenki próbált helyezkedni a csúszós kanyarok előtt, de végig jó pozícióban tudtam maradni. A futás első fele a nagyon erős kerékpár miatt nem indult könnyen, de egyre inkább kezdtem magamra találni, ahogy teltek a km-ek. Végül egy jó utolsó körrel befutottam a top 10-be, a 9. helyre. Elégedett vagyok, hiszen ez volt a szezon első WTCS-e nekem.” - mondta el Csongor. 
 
Az esővel a 21. helyet megszerző Bicsák Bencének is meggyűlt a baja

“Nem fogok most szomorkodni a 21. hely után, attól nem lesz jobb! Szakadó esőben mentünk, örülök, hogy túléltem, egy hete estem el, nagyon nem akartam megint a földre kerülni. Az úszás nem ment jól, hátul jöttem ki, de bringán végre beérett a munka, jó erőben jöttem fel végig, sikerült felérni az elejére. Viszont leszállásnál a vizes cipőbe annyira betapadt a lábam, hogy nem tudtam kiszedni belőle, így cipőstől futottam be a depóba, 15-20 helyet vesztettem el ezzel a mutatvánnyal, hátul mentem ki futni. Egy ideig jöttem fel, de aztán elkezdtek görcsölni a lábaim, megragadtam a 20. hely környékén. Itt tartok most, dolgozom tovább!” - értékelte a versenyt Bicsák Bence. 
 
A 25. helyen befutó Dévay Márk nem volt teljesen elégedett az elért eredménnyel, azonban voltak pozitívumok is. 
 
“Szerettem volna egy kicsit előrébb végezni, jó lett volna a top 20-at elérni. Ezzel együtt voltak pozitív dolgok, amikből lehet építkezni. A szakadó eső kicsit nehezebbé tette a versenyt, plusz figyelmet igényelt, de ez benne van.” - mondta el Dévay Márk a versenyt követően. 
 
A világbajnoki sorozat következő állomása Cagliari lesz, május 27-én.
 
Fotó: World Triathlon