Újraindul az olimpiai kvalifikáció

2021.05.14.Korábbi hírek

A 2020 elején kialakult járványügyi helyzet alaposan felborította életünket. Nincs ez másként a triatlonban sem. Sok verseny elmaradt, jó néhány halasztásra került.

A Tokiói Olimpia is egy év csúszással idén júliusban kezdődik, mely nagyban befolyásolta az arra készülő versenyzők életét. A 2020-as szezonban minimális nemzetközi versenyzési lehetőség volt és az olimpiai kvalifikáció is felfüggesztésre került, bizonytalan időre.

Most már biztosnak tekinthető, hogy a kvalifikáció holnap, vagyis május 15-én indul újra és öt hétvége alatt, öt versenyzési lehetőséggel véget is ér.

A magyar versenyzők közül Bicsák Bence biztosnak érezheti az indulási jogot az Olimpián, Bragmayer Zsanett és Kovács Zsófia egy-két pontcserével ráerősíthet a helyére.

A legizgalmasabb helyzet a második férfi kvótánk ügyében van. Tóth Tamás birtokolja jelenleg az indulási jogot, de neki mindenképpen szüksége van rá, hogy az elkövetkező versenyeken pontokat cseréljen, ahhoz, hogy közvetlen ellenfeleit maga mögött tudja tartani. Ráadásul ot még „házon belülről” is megszorongathatja, Faldum Gábor, bár neki ehhez nagyon komoly pontcserékre lesz szüksége.

Amennyiben nem jönne össze a második férfi egyéni kvóta, még mindig van remény két-két indulóra Tokióban, méghozzá a jövo heti Mix váltó kvalifikációs verseny formájában, melyre Lisszabonban kerül sor. Itt a legjobb három között kellene végeznie a magyar csapatnak, mely azonnali kvótát jelentene az Olimpiára. Ebbe a csapatba a két lány és Bicsák Bence biztos tag, a negyedik indulóról az olaszországi Caorléban, ezen a héten megrendezésre kerülő Európa kupa futam dönt, Dévay Márk és Lehmann Csongor között.

De vissza Jokohamára. A nők versenyében Bragmayer Zsanettért izgulhatunk a magyar idő szerint szombat hajnal 3:15-kor kezdődő futamon, a férfiaknál Bicsák Bence, Faldum Gábor és Tóth Tamás 6:00-kor rajtol el. Mindkét futamot élőben közvetíti az m4sport.

Rajtlisták

Nem csak az ép versenyzők számára indul újra a kvalifikáció. Paratriatlonosaink is a tokiói kvótákért állnak rajthoz Jokohamában. A hölgyeknél PTS5 kategóriában, Lévay Petra, az uraknál szintén PTS5-ben Mocsári Bence képviseli a magyar színeket.

Rajtlisták

A már említett caorlei Európa kupa futamon junior és felnőtt verseny is lesz, számtalan magyar indulóval a teljes rajtlista itt tekinthető meg:

Junior

Elit

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...