Tóth Tamás megszerezte a negyedik kvótát

2016.05.18.Korábbi hírek

Azt már a hétvégi yokohamai verseny után tudni lehetett, hogy Vanek Margit, Kovács Zsófia és Faldum Gábor résztvevo lesz augusztusban Rióban az Olimpián, ám Tóth Tamás kvótájában csak reménykedni lehetett.

Eddig reménykedtünk, de a mai napon hivatalossá vált, hogy Tamás megkapta a kvótát, mégpedig alanyi jogon a kvalifikációs listáról. A hétvége után o volt az elso, aki a listáról megkaphatja a helyet és miután az ITU a két szabadkártya közül csak az egyiket osztotta ki, így egy hely visszaszállt kvalifikációs listára, ezáltal pedig a magyar versenyzore.

Négy magyar induló legutóbb 2000-ben a Sidney Olimpián volt a triatlon versenyeken. Azóta Athénban és Pekingben ketto, Londonban, már csak egy versenyzo képviselhette hazánkat az ötkarikás játékokon.

A négy kvóta jelentoségét jól érzékelteti, hogy olyan nemzeteknek van szintén négy kvótájuk, mint Belgium, Franciaország vagy éppen Svájc.

Margit, Zsófi és Gábor a kezdetektol olimpiát éro helyen állt, majd csatlakozott hozzájuk Vanek Ákos, aki sajnos hosszan elnyúló sérülése miatt késobb elvesztette esélyét a kvóta szerzésre. Tamás mostanáig egyszer sem volt helyen, de mindig a toz közelében volt és úgy tonik, hosszú évek fáradtságos munkája most kifizetodött a számára is.

Eddigi olimpikonjaink:

Sidney 2000: Edocsény Nóra, Molnár Erika, Góg Anikó, Kuttor Csaba

Athén 2004: Molnár Erika, Kuttor Csaba

Peking 2008: Szabó Zita, Kuttor Csaba

London 2012: Kovács Zsófia 

Hivatalos listák:

itt

Borítóképen: Tóth Tamás

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...