Mester Bálint és Soós Fanni a tereptriatlon magyar bajnokok 2016-ban

2016.08.17

Idén Felsőtárkány adott otthont a tereptriatlon Országos Bajnokságnak, amelyet címvédőként Mester Bálint nyert. A nőknél új bajnokot avattak Soós Fanni személyében.

Mester a múlt heti lengyel világkupa futam után (ahol 11. helyen ért célba) kipihenten állt rajthoz és meggyőző fölénnyel a versenyt végig vezetve szerezte meg a bajnoki címet. Váraljai Vázsony tartotta vele a tempót, de Bálint nemzetközi versenyeken megszerzett rutinjával könnyedén verte vissza a támadásokat. Az 500m úszás, 16 km hegyikerékpározás és 7 km terepfutás után a célban két perc volt a bajnok előnye.

Harmadik helyen Varga Tamás érkezett, majd a szenior Tóth Viktor ért célba. Száraz Dénes egy esti premier előtt vállalta a bajnoki futamot, az összetett 8. helyen lépte át a célvonalat, korosztályában az ezüstérmet szerezve meg.

Soós Fanni az úszást meggyőző fölénnyel vezette, kerékpáron Szöllősi Boglárka feljött rá, szoros küzdelem után elsőként kezdte meg a terepfutást, de Fanni fantasztikus tempóval visszaszerezte a vezetést és végül több, mint 5 perc előnnyel érkezett célba,

A fiatal bajnoknő azért is ünnepelhetett, mert szülei szintén dobogón álltak a korosztályos versenyben!

A versenyen két szenior öttusa világbajnok is indult, Partics Katalin és Partics Péter. Mindketten korosztályos érmekkel térhettek haza.

A tereptriatlon előtt terepfutó versennyel színesítették a programot, ahol 7 és 21 km-es távon állhattak rajthoz a versenyzők.

A Flavin7 Bükk-kapu terepshow ezzel a rendezvénnyel is bizonyította, hogy a nehezebb és nagyobb kihívást jelentő versenyeknek is egyre nagyobb a közönsége Magyarorszgáon.

 

Augusztus végén rendezik meg Németországban a sportág extrém Európa-bajnokságát, ahol Poór Brigitta és Száraz Dénes is rajthoz áll.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: Egri TK, Tóth Timon

Tájékoztatás a TriNet felületről

2020.06.24.

Ezúton örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy a régi Intranetes felületet az új TriNet rendszer válja fel.

Megnyílt a nevezés a XXXVI. Vasi Vasember versenyre

2020.06.23.

Már lehet nevezni a szeptember 12-i Vasi Vasemberre, Magyarország "legöregebb" triatlon versnyére.

Amatőr triatlonosaink a korlátozások idején 2.

2020.06.08.

A első cikk nagy sikerére való tekintettel bemutatunk újabb három hazai triatlon műhelyt és megtudhatjuk hogyan ...