Mester Bálint és Soós Fanni a tereptriatlon magyar bajnokok 2016-ban

2016.08.17.Korábbi hírek

Idén Felsotárkány adott otthont a tereptriatlon Országos Bajnokságnak, amelyet címvédoként Mester Bálint nyert. A noknél új bajnokot avattak Soós Fanni személyében.

Mester a múlt heti lengyel világkupa futam után (ahol 11. helyen ért célba) kipihenten állt rajthoz és meggyozo fölénnyel a versenyt végig vezetve szerezte meg a bajnoki címet. Váraljai Vázsony tartotta vele a tempót, de Bálint nemzetközi versenyeken megszerzett rutinjával könnyedén verte vissza a támadásokat. Az 500m úszás, 16 km hegyikerékpározás és 7 km terepfutás után a célban két perc volt a bajnok elonye.

Harmadik helyen Varga Tamás érkezett, majd a szenior Tóth Viktor ért célba. Száraz Dénes egy esti premier elott vállalta a bajnoki futamot, az összetett 8. helyen lépte át a célvonalat, korosztályában az ezüstérmet szerezve meg.

Soós Fanni az úszást meggyozo fölénnyel vezette, kerékpáron Szöllosi Boglárka feljött rá, szoros küzdelem után elsoként kezdte meg a terepfutást, de Fanni fantasztikus tempóval visszaszerezte a vezetést és végül több, mint 5 perc elonnyel érkezett célba,

A fiatal bajnokno azért is ünnepelhetett, mert szülei szintén dobogón álltak a korosztályos versenyben!

A versenyen két szenior öttusa világbajnok is indult, Partics Katalin és Partics Péter. Mindketten korosztályos érmekkel térhettek haza.

A tereptriatlon elott terepfutó versennyel színesítették a programot, ahol 7 és 21 km-es távon állhattak rajthoz a versenyzok.

A Flavin7 Bükk-kapu terepshow ezzel a rendezvénnyel is bizonyította, hogy a nehezebb és nagyobb kihívást jelento versenyeknek is egyre nagyobb a közönsége Magyarorszgáon.

 

Augusztus végén rendezik meg Németországban a sportág extrém Európa-bajnokságát, ahol Poór Brigitta és Száraz Dénes is rajthoz áll.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: Egri TK, Tóth Timon

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...