Lisszabonban folytatódott a kvalifikáció

2021.05.26.Korábbi hírek

Az első esemény a mix váltók kvalifikációs versenye volt Lisszabonban, az újra indult olimpiai kvalifikáció második hétvégéjén.

A világranglista első hét csapata és a házigazda Japán már biztosan ott lehet a tokiói rajtnál, így ok nem vehettek részt ezen a versenyen, melyen most egy dobogós hellyel be lehetett biztosítani a mix váltó indulást az olimpián. A cél ezáltal minden csapatnak egyértelmű volt, a legjobb háromban kellett végezni. A magyar csapat Kovács Zsófia, Lehmann Csongor, Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence összeállításban állt rajthoz, további 14 nemzet képviselőivel.

A verseny kimenetele, sajnos nem alakult jól a mieink számára. Kovács Zsófi a 14. helyen adta át a stafétát Lehmann Csongornak, aki szerencsétlen módon csak a kerékpár leszállásáig jutott el, mert mexikói versenytársa leszállásnál véletlenül megrúgta a kormányát, melynek következtében olyan szerencsétlenül esett versenyzőnk, hogy a verseny feladására kényszerült. Csongor végül megúszta néhány öltéssel a könyökén és a mix váltó indulása sem szállt el végleg Tokióra nézve, csak még inkább szurkolni kell a második férfi egyéni kvótáért, mint eddig.

eredménylista

Ennek a kvótának a megerősítésére a szombati versenynapon nyílt lehetőség. A férfi egyéni versenyt három magyar indulóval rendezték, Csongornak sérülése miatt innen is vissza kellett lépnie. A már biztosnak tekinthető olimpiai résztvevőnk, Bicsák Bence végül 37., Faldum Gábor 40. helyen végzett. Mindketten egy gyengébb úszást követően, kerékpáron zárkóztak fel az első bolyhoz, de a futás nem sikerült jól számukra. A harmadik magyar versenyző, Tóth Tamás a kerékpározás során feladta a versenyt, szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kvótáért folytatott küzdelemben nem veszített ellenfeleivel szemben pozíciót, mert számukra sem úgy sikerült ez a nap, ahogy tervezték.

A hölgyek versenyével zárult vasárnap a Portugáliai triatlon hétvége. Bragmayer Zsanett az első két szám után az első csoportból indulhatott ki futni végül a 17. helyet szerezte meg. Kovács Zsófia a második bolyból szállt le kerékpározás végén, bő két perc hátránnyal, futáson sem igazán sikerült az előrelépés, végül a 34. helyen ért célba.

eredménylisták

Mindeközben idehaza első alkalommal került megrendezésre Duatlon Országos Bajnokság, középtávon. Tab adott otthon a 10 kilométer futásból, 68 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenynek, ahol a versenyzőknek nem csak a táv és a komoly szintekkel tarkított pálya okozott nehézséget, hanem májusi időjárás is. A szakadó eső mellé kellemetlen szél és hűvös idő társult, így külön gratuláció minden résztvevőnek.

A férfiak abszolút versenyét Hankó Dávid (DVTK) nyerte, a hölgyeknél dr. Kovács Éva (Százhalombattai VUK) szakította át elsőként a célszalagot.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...