Poór Brigitta gyozött a legnehezebb európai tereptriatlon versenyen

2017.08.20.Korábbi hírek

Poór Brigitta gyozött a legnehezebb európai tereptriatlon versenyen

 

Poór Brigitta magyar tereptriatlon bajnok az egyik legnehezebb és legnagyobb gyozelmét aratta a német XTERRA versenyen, egy héttel a lengyel gyozelem után.

A német tereptriatlon versenyek mindig is legendásan nehezek voltak, nem kivétel ez alól a zittaui pálya sem, ahol az XTERRA sorozat egyik legszebb és sokak szerint legnehezebb versenyét rendezték szombaton.

Brigitta másodikként lépett partra az úszás után, majd az egész éjszakás zivatar után mocsárrá változott pályán hamar megszerezte az elsoséget. A terep adta lehetoségek olyannyira kedveztek a magyar versenyzonek, hogy a terepfutás elejére már több, mint 5 perces elonnyel indult futni. Ott bebizonyította, hogy valódi multisportoló, hiszen a harmadik legjobb futóidovel is több, mint 6 perces elonnyel ért célba a cseh olimpikon és világbajnok Erbenova elott.

A férfiaknál az a Sam Osborne szerezte meg a gyozelmet, aki a múlt hét végén a lengyel világkupa futamon Brigitta mellett szintén a dobogó tetején állt.

 

XTERRA Germany, tereptriatlon világkupa

Nok

 

Hely

Név

Ido

1

Brigitta Poor, HUN

03:00:56

2

Helena Karaskova-Erbenova, CZE

03:06:51

3

Carina Wasle, AUT

03:08:11

 

Brigitta ezzel a gyozelemmel is második maradt a ranglistán (a vezeto helyét az erdélyi Európa-bajnoki gyozelem miatt veszítette el), a vezetést már csak a dániai Európa-bajnokságon szerezheti vissza.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: XTERRA

 

 

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...