Fölényes magyar győzelem a portugál tereptriatlon világkupán

2017.05.29

Portugáliában, Goléga-ban folytatódott az XTERRA World Tour, vagyis a tereptriatlon világkupa sorozat! A Győrben élő Poór Brigitta magabiztos versenyzéssel fantasztikus győzelmet aratott!

Brigitta az úszáson rögtön az élre állt, és a 1,5km-es táv után elsőként váltott kerékpárra. 38km várt a versenyzőkre nehéz, kavicsos, homokos, rövidebb de annál meredekebb emelkedőkkel tűzdelt pályán.

Poór jó taktikával tartotta a távolságot az őt üldözők között, viszont tartalékolta az erejét és a kerékpáros szakasz végén még tudott robbantani, amivel növelni tudta az előnyét. Ennek köszönhetően magabiztos előnnyel kezdte meg a végső 11km-es futást.

Brigitta az abszolút legjobb időt futotta a női mezőnyben, amivel sikerült rajt-cél győzelmet aratnia, pedig ellenfelei között volt a téli triatlon Európa-bajnok osztrák Carina Wasle és a cseh olimpikon sífutó és tereptriatlon bajnok Helena Erbenova is.

"Végre talán újra kezdek magamra találni. Az elmúlt két versenyen nem éreztem a legjobb erőben magam, ráadásul két hete a spanyolországi versenyen a kerékpáros szakaszon jól össze is törtem magam, aminek a következményeit még most is nyögöm, hiszen tiszta seb a jobb lábam és a térdem is fájdogál még. Ennek ellenére kifejezetten jól éreztem magam. Az úszáson nem használhattunk neoprén ruhát, ami kedvez nekem. Ezért igyekeztem minél jobban meghúzni az elejét. Kerékpárra váltva rögtön az elején feltartott egy férfi versenyző ami miatt le is kellett szállnom a kerékpárról. Itt sajnos el is adtam az úszáson nagy nehezen összeszedett előnyöm jó részét. De utána szerencsére nem volt probléma, jól tudtam haladni, a viszonylag hosszú bringás pálya végére se fogytam el. Futáson már éreztem, hogy ennek meg kell lennie. Most egy rövid időre országúti kerékpárra váltok, két hét múlva a 70.3-as, Keszthely Triatlon féltávú országos bajnokságon méretem meg magam az erős nemzetközi mezőnyben! Legközelebb június végén a svájci XTERRA World Tour futamon térek vissza újra a karavánba! "

XTERRA Portugal nők

1. Brigitta Poór HUN 3:01:06
2. Carina Wasle AUT 3:04:21
3. Helena Erbenova CZE 3:06:19
4. Maud Golsteyn NED 3:13:10
5. Ladina Buss SUI 3:13:25

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu
Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

2020. évi nemzetközi Age Group események és a nevezés menete

2020.01.23.

A 2020. évi amatőr korosztályos a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) égisze alá tartozó versenyekre történő regisztrációt ...

Meghosszabbított javaslati határidő

2020.01.20.

A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.
Meghosszabbított határideig, 2020. február 15-ig várják ...