Fölényes magyar gyozelem a portugál tereptriatlon világkupán

2017.05.29.Korábbi hírek

Portugáliában, Goléga-ban folytatódott az XTERRA World Tour, vagyis a tereptriatlon világkupa sorozat! A Gyorben élo Poór Brigitta magabiztos versenyzéssel fantasztikus gyozelmet aratott!

Brigitta az úszáson rögtön az élre állt, és a 1,5km-es táv után elsoként váltott kerékpárra. 38km várt a versenyzokre nehéz, kavicsos, homokos, rövidebb de annál meredekebb emelkedokkel tozdelt pályán.

Poór jó taktikával tartotta a távolságot az ot üldözok között, viszont tartalékolta az erejét és a kerékpáros szakasz végén még tudott robbantani, amivel növelni tudta az elonyét. Ennek köszönhetoen magabiztos elonnyel kezdte meg a végso 11km-es futást.

Brigitta az abszolút legjobb idot futotta a noi mezonyben, amivel sikerült rajt-cél gyozelmet aratnia, pedig ellenfelei között volt a téli triatlon Európa-bajnok osztrák Carina Wasle és a cseh olimpikon sífutó és tereptriatlon bajnok Helena Erbenova is.

„Végre talán újra kezdek magamra találni. Az elmúlt két versenyen nem éreztem a legjobb eroben magam, ráadásul két hete a spanyolországi versenyen a kerékpáros szakaszon jól össze is törtem magam, aminek a következményeit még most is nyögöm, hiszen tiszta seb a jobb lábam és a térdem is fájdogál még. Ennek ellenére kifejezetten jól éreztem magam. Az úszáson nem használhattunk neoprén ruhát, ami kedvez nekem. Ezért igyekeztem minél jobban meghúzni az elejét. Kerékpárra váltva rögtön az elején feltartott egy férfi versenyzo ami miatt le is kellett szállnom a kerékpárról. Itt sajnos el is adtam az úszáson nagy nehezen összeszedett elonyöm jó részét. De utána szerencsére nem volt probléma, jól tudtam haladni, a viszonylag hosszú bringás pálya végére se fogytam el. Futáson már éreztem, hogy ennek meg kell lennie. Most egy rövid idore országúti kerékpárra váltok, két hét múlva a 70.3-as, Keszthely Triatlon féltávú országos bajnokságon méretem meg magam az eros nemzetközi mezonyben! Legközelebb június végén a svájci XTERRA World Tour futamon térek vissza újra a karavánba! „

XTERRA Portugal nok

1. Brigitta Poór HUN 3:01:06
2. Carina Wasle AUT 3:04:21
3. Helena Erbenova CZE 3:06:19
4. Maud Golsteyn NED 3:13:10
5. Ladina Buss SUI 3:13:25

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu
Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...