Európa-bajnok a magyar mix váltó csapat

2017.06.21

Az ausztriai Kitzbühel adott otthont az idei rövid távú Triatlon Európa-bajnokságnak, ahol népes csapat képviselte hazánkat.

A péntek a paratriatlonisták versenyeivel kezdődött A szakadó esőben megrendezett versenyen Lévay Petra a hatodik, Boronkay Péter a hetedik helyen végzett a PTS5-ös kategóriában.

A délután már a junior lányokról szólt. Az időnként eleredő esőben, sajnos a magyarok sem úszták meg bukás nélkül. Putnóczki Dorka egy szerencsétlen esés után 24., Mátyus Lili 30., Soós Fanni pedig 39. helyen ért célba.

A napot az elit nők versenye zárta. Kovács Zsófia, riói olimpikonunk kilencedikként lépte át a célvonalat.

A junior fiúk szombat kora délután sorakoztak fel a rajtnál hűvös, szeles, de legalább száraz időjárási körülmények között. A fiatalokra jellemző folyamatosan hatalmas iramban zajló versenyen végül megszületett az első magyar érem is a hétvégén. Lehmann Csongor a dobogó harmadik fokára állhatott fel izgalmas hajrában elmaradva az első kettőtől. A bronzérmes befutó utánNem sokáig pihenhettek a magyar szurkolók, hiszen a hatodik helyen Soós Gergő érkezett, még Arany Attila 43., Papp Tamás 48. lett.

Az elit férfiak mezőnyében két portugál is dobogós helyezést szerzett. Világbajnok bronzérmes sportolónk, Bicsák Bence 37.-ként ért célba élete első felnőtt Európa-bajnokságán.

Az igazi csattanó vasárnap érkezett, az EB utolsó napján. A frissen az olimpiai műsorba került mix váltó versenyben a Mátyus Lili, Soós Gergő, Putnóczki Dorka Lehmann Csongor összeállítású junior magyar csapat Európa-bajnok lett. Versenyzőink ezzel a versenyszám 2009-es bevezetése óta először szereztek aranyat hazánknak. Az alaposan megfiatalított felnőtt csapat – Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Kovács Zsófia, Bicsák Bence – a 9. helyen zárta a versenyt.

Amatőr versenyzőink is szépen szerepeltek az EB-n. Korcsmárosné Víg Rozália 19. (Ag55-59), Kuttor Csaba 3. (Ag40-44), Hadházi Máté 12. (Ag25-29), Dr Czigány Róbert 13. (Ag45-49) helyen végzett a népes mezőnyöket felvonultató korosztályos futamokban.

Japánban is magyar sikernek tapsolhatott a közönség vasárnap. Tóth Tamás a Gamagoriban rendezett Ázsia kupán állt rajthoz és növelte a hétvégén megszerzett aranyaink számát. A tiszaújvárosi világkupához hasonló – elődöntő/döntő rendszerű – versenyen két másodperccel előzte meg a második Copelandet (AUS) és a harmadik Wardot (NZL) is.

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...