Bragmayer Zsanett történelmi sikere

2021.07.27

A Tokiót elérő heves esőzések miatt negyedórás csúszással, 6:45-kor rajtolhatott el a női triatlonosok egyéni futama, két magyarral, Bragmayer Zsanettel és Kovács Zsófiával.

 

Az úszást követően egy hét fős szökevény csoport vette át a kezdeményezést, de Zsani bő fél perces hátránnyal, a második boly tagjaként elégedetten taposhatta a pedálokat, annak tudatában, hogy a svájci olimpiai bajnok, Nicola Spirig, megbízhatóan lőtávon belül tartotta az elöl menőket, ellenben kívül az üldözőket Mindeközben Zsófi a negyedik csoportban tekert, azért, hogy ne körözzék ki őket. Az időjárás időköben a szebbik arcát kezdte mutatni és a pálya fele száraz volt, másik felén állt a víz, ami előre vetítette, hogy a kevésbé technikás versenyzőknek nem lesz könnyű a helyzete.

 

A kerékpározás végén Zsanették 11-en egy perces hátránnyal szálltak le az idő közben 5 fősre apadó vezető boly előtt, viszont jó 2 perces előnnyel a következő üldöző csoport előtt. Ekkor már sejteni lehetett, hogy az eddigi legjobb magyar női eredmény – Edőcsény Nóra, 19. helye Sydneyből – megjavításra kerül, de a záró tíz kilométeres futás így is nagyon izgalmasnak tűnt. Végül a sok izgulás és a jól sikerült felkészülés meghozta a sikert, Zsani nagyszerűen beosztva az erejét a 12. helyen ért célba.

 

Kovács Zsófiáékat végül az utolsó kerékpáros körük előtt leállították a versenybírók, hiszen a vezető csoport utolérte őket Flora Duffy vezetésével.

A bermudai hölgy ezután meg sem állt az olimpia bajnoki címig, a második helyet a brit Georgia Taylor-Brown, a harmadikat az amerikai Katie Zafares szerezte meg.

 

Teljes eredménylista

Fotó: World Triathlon

Hawaii pizzán piros paprika feltét

2022.11.14.

avagy a IRONMAN világbajnokságok magyar eredményeinek statisztikája

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.