Bragmayer Zsanett történelmi sikere

2021.07.27

A Tokiót elérő heves esőzések miatt negyedórás csúszással, 6:45-kor rajtolhatott el a női triatlonosok egyéni futama, két magyarral, Bragmayer Zsanettel és Kovács Zsófiával.

 

Az úszást követően egy hét fős szökevény csoport vette át a kezdeményezést, de Zsani bő fél perces hátránnyal, a második boly tagjaként elégedetten taposhatta a pedálokat, annak tudatában, hogy a svájci olimpiai bajnok, Nicola Spirig, megbízhatóan lőtávon belül tartotta az elöl menőket, ellenben kívül az üldözőket Mindeközben Zsófi a negyedik csoportban tekert, azért, hogy ne körözzék ki őket. Az időjárás időköben a szebbik arcát kezdte mutatni és a pálya fele száraz volt, másik felén állt a víz, ami előre vetítette, hogy a kevésbé technikás versenyzőknek nem lesz könnyű a helyzete.

 

A kerékpározás végén Zsanették 11-en egy perces hátránnyal szálltak le az idő közben 5 fősre apadó vezető boly előtt, viszont jó 2 perces előnnyel a következő üldöző csoport előtt. Ekkor már sejteni lehetett, hogy az eddigi legjobb magyar női eredmény – Edőcsény Nóra, 19. helye Sydneyből – megjavításra kerül, de a záró tíz kilométeres futás így is nagyon izgalmasnak tűnt. Végül a sok izgulás és a jól sikerült felkészülés meghozta a sikert, Zsani nagyszerűen beosztva az erejét a 12. helyen ért célba.

 

Kovács Zsófiáékat végül az utolsó kerékpáros körük előtt leállították a versenybírók, hiszen a vezető csoport utolérte őket Flora Duffy vezetésével.

A bermudai hölgy ezután meg sem állt az olimpia bajnoki címig, a második helyet a brit Georgia Taylor-Brown, a harmadikat az amerikai Katie Zafares szerezte meg.

 

Teljes eredménylista

Fotó: World Triathlon

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...

A nyár utolsó napján csap össze a magyar triatlon elit

2021.08.25.

Augusztus utolsó napján – lenyűgöző környezetben – a balatonfenyvesi Yacht Clubban mérik össze erejüket a magyar ...

Lehmann Csongor nyerte az U23-as Világbajnokságot

2021.08.22.

Mindhárom magyar versenyzőre büszkék lehetünk az edmontoni Grand Finalen nyújtott teljesítménye után