Bragmayer és Bicsák a bajnok

2017.06.26

Az elit nők futamát négy órakkor indította el a rajtduda. Putnóczki Dorka, Bragmayer Zsanett és Rojik Dóra hamar elszakadt a mezőnytől, majd a második körben az UTE fiatal versenyzője is lemaradt a friss Európa-bajnok Putnóczkiról és a sorozatban második címvédésére készülő Bragmayerről.

A húsz kilométeres kerékpározásra ennek megfelelően együtt szállt fel a két versenyző, mögöttük Rojik egyedül, majd tőle fél percre egy nyolc főből álló üldöző boly. Az 575 Equilor versenyzője, Bragmayer nem sokáig tartott a junior mezőny kiválóságával, hamar ellépett tőle és a különbséget körről körre növelve több mint egy perces előnnyel vághatott neki a záró öt kilométernek. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub kiválósága egyedül, a Rojikra felzárkózott nyolc versenyző együtt kezdte meg a hajszát, mely ekkor leginkább már csak a bronzéremért zajlott. Ebből a versenyfutásból Sárszegi Noémi, a tavalyi U23-as Eb 9.helyezett versenyzője jött ki győztesen. A PSN Zrt. sportolója a budaörsi Fuchs Dórát és az abonyi Soós Fannit előzte meg. Az élen nem történt változás és Bragmayer Zsanett a mezőny második legjobb futóidejével könnyedén hozta sorozatban harmadik magyar bajnoki címét, a tavaly szintén ezüstéremmel záró Putnóczki Dorka előtt.

Amilyen hamar megjavult az idő késő délelőtt, éppen olyan gyorsan el is romlott az elit férfiak futamára. Az országot eláztató zivatarlánc várható gyors érkezése miatt a Vizirendészet nem engedélyezte az úszást a nap zárófutamán. Ezáltal az országos bajnokságaink történetében előszőr duatlon versenyen dőlt el a triatlon magyar bajnoki cím sorsa. A döntés nem példátlan nemzetközi szinten, éppen két évvel ezelőtt a junior férfiak világbajnokságán történt hasonló. Ennek akkori elszenvedői Dévay Márk és Lehmann Bence (mindketten a Tiszaújvárosi TK versenyzői) most is ott voltak a rajtvonalnál. A legnagyobb esélyesek közül a hazaiak olimpikon versenyzője Faldum Gábor, a szintén bajai címvédő Király István valamint a tiszakécskei Tarnai László, talán egy kicsit még örült is a változásnak. Hogy végül mi lett volna ha van úszás, azt már soha nem tudjuk meg, de újdonsült triatlon Európa-bajnoki bronzérmesünk, Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi TK) és a tavalyi U23-as világbajnokság harmadik helyezettje a pécsi Bicsák Bence nem törődött a körülményekkel. A felerősödő szél és el-eleredő esőben is nagy tempót diktáltak az első futáson. Bicsák kissé elszakadt ugyan a mezőnytől, de kerékpáron gyorsan kialakult három-négy kisebb csoport. Az élen végül négyen szálltak le. Bicsák Bence az első futás után a másodikon sem engedte ki kezéből a vezetést és hat másodperces előnnyel nyerte a versenyt. A második helyen azonos idővel, célfotó döntött. A még junior korú Lehmann Csongor szemmel alig észrevehetően előzte meg Tarnai Lászlót, aki hosszú sérülése után tért vissza, egyből bajnoki éremmel. A negyedik helyre Dévay Márk az ötödikre legjobb hazai versenyzőként Király István érkezett.

 

Eredmények:

1

 Bragmayer Zsanett

575 Equilor Team Újbuda

1:05:03

2

 Putnóczki Dorka

Tiszaújvárosi Triatlon Klub

1:06:28

3

 Sárszegi Noémi

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

1:07:58

4

 Fuchs Dóra

Budaörsi Triatlon Klub

1:08:05

5

 Soós Fanni

Fergeteg Triatlon SE

1:08:19

6

 Bicsák Flóra

Budaörsi Triatlon Klub

1:08:33

       

1

 Bicsák Bence

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

55:39

2

 Lehmann Csongor

Tiszaújvárosi Triatlon Klub

55:45

3

 Tarnai László

Tiszakécske VSE

55:45

4

 Dévay Márk

Tiszaújvárosi Triatlon Klub

56:02

5

 Király István

Mogyi Sportegyesület Baja

56:46

6

 Lehmann Bence

Tiszaújvárosi Triatlon Klub

57:04

Marisol Casadot újraválasztották

2020.11.30.

Vasárnap tartották a Nemzetközi Triatlon Szövetség (World Triathlon) tisztújító közgyűlését.

BOM 2021. évi ösztöndíj pályázat indul

2020.11.20.

A "BOM a Magyar Sportért" Közhasznú Alapítvány a kiemelkedő sporttevékenységet folytató diákok (állami és tandíjköteles sportolók) ...

MOB Fair Play Bizottság pályázati felhívása a 2020-as Fair Play díjak elnyerésére

2020.11.20.

A MOB Fair Play Bizottsága a hagyományoknak megfelelően idén is pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére ...