Befizetett nevezési díjakkal kapcsolatos elnökségi állásfoglalás

2020.06.02

32/2020. (V. 29.) Elnökségi határozat


A kihirdetett veszélyhelyzetre és a rendezvények tilalmára vonatkozó kormányzati intézkedések következtében, az elmaradt versenyek befizetett nevezési díjaival kapcsolatban a Versenyrendezői Bizottság kezdeményezése alapján a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöksége az alábbi ajánlást fogadta el:

 

Amennyiben az MTSZ versenynaptárában szereplő eseményt az eredeti időpontban – a kialakult járványhelyzet, mint vis maior miatt – megrendezni nem lehet, akkor a versenyrendező és a versenyzők közötti szerződés határozza meg a befizetett nevezési díjak sorsát. Az MTSZ-nek nincs jogi lehetősége a versenyrendező és a versenyző közötti szerződést befolyásolni vagy módosítani. Az eredeti időpont tarthatatlansága esetén az elnökség a végleges törlés helyett javasolja a verseny idei, későbbi időpontban történő megtartását, amennyiben a helyi és szervezési feltételek ezt lehetővé teszik. Azokban az esetekben, ahol a versenyrendező és a versenyző közötti szerződés erre módot ad, az elnökség a szerződő felek figyelmébe ajánlja a Versenyrendezői Bizottság javaslatát (1/2020. (04.27.) VB határozat), hogy a versenyző érvényes nevezését átvihesse a 2020-ra halasztott új időpontra vagy a nevezési díj teljes összegét felhasználhassa 2021-es versenyekre, illetve ha egyik sem felel meg neki, akkor a rendező költségeivel csökkentett nevezési díjat visszakaphassa.

Az elit mezőny bajai sprint csatája, nemzetközi színvonalon

2022.07.01.

Az előttünk álló hétvégén Magyarország legjobb triatlon versenyzői - köztük öt olimpikonnal és egy U23-as világbajnokkal ...

Zalaegerszegen folytatódott az E.ON Utánpótlás Ranglistasorozat

2022.06.28.

Az E.ON Hungária Csoport és a Magyar Triatlon Szövetség együttműködésének
keretében rendezett Utánpótlás Ranglistasorozat idei harmadik állomásának
Zalaegerszeg ...