Az ETU éves Kongresszusán járt a magyar delegáció

2017.02.20.Korábbi hírek

Az Európai Triatlon Szövetség Rómában tartotta éves Kongresszusát. A rendezvényre az európai szövetségek vezetoi érkeztek, így természetesen a magyar triatlonsport képviseloi is részt vettek az egynapos rendezvényen.

A hétvégi Kongresszus során megválasztásra kerültek az Elnökségi és Bizottsági tagok is.
Renato Bertrandi teljes támogatottság mellett az elkövetkezo négy évben is elnökként irányítja az Európai Szövetséget.
A Technikai Bizottsági tagok választása során Nagy Alpár kapta a legtöbb szavazatot! Alpár az elozo négy évben is tevékenykedett a Bizottságban, így nagy bizalommal választották be hat társával együtt az ETU Technikai Bizottságába.

Szabó Zitát, az MTSZ fotitkárát az ETU Elnökségébe, Lipták Tamást, az MTSZ szakmai igazgatóját pedig az ETU Fejlesztési Bizottságába jelölték. Mindketten mindössze egy-egy szavazattal maradtak le a tagságról, ami jól mutatja a magyar triatlonsport fejlodésének elsimerését.

A Kongresszuson szó esett az elso ITU Világkonferenciáról is, amely rendezvénynek budapest ad otthont február 24-26 között. Továbbá az MTSZ bemutatta az augusztusban megrendezésre kerülo velencei U23-as Európa Bajnokság promóciós kisfilmjét is.

A Kongresszust követo Gálavacsorán a tiszaújvárosi Ifjúsági Európa Bajnokság és Fesztivál nyerte a 2016. évi legjobb Európai Esemény díját! A díjat Lehmann Tibor, MTSZ Alelnöke, egyben az esemény foszervezoje vette át. Lehmann Tibor elmondta, hogy az esemény a 20 éve moködo világkupa társrendezvényeként jött létre és a két évtizede töretlen népszeroségo rendezvényrol nem lehet beszélni id. Márkus Gábor nevének megemlítése nélkül. Az MTSZ szakmai alelnöke a díj átvételekor Márkus Gergelyt, az ITU Sportigazgatóját is felhívta a színpadra, hiszen az elnyert elismerésnek elengedhetetlen része volt a közös munka és megköszönte a teljes tiszaújvárosi szervezoi csapat munkáját.

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...