Age Group világversenyek 2023

2023.02.13.Korábbi hírek

A korosztályos sportolók részvétele éltető eleme a sportágnak, nemzeti és nemzetközi szinten. Az amatőr sportolók nélkül a triatlon nem lenne ugyanaz, ezért szövetségünk ebben az évben is a lehető legtöbb információval és segítséggel próbál segíteni nektek.

A triatlonban a sportágak között egyedülálló módon ötéves korosztályi besorolással rendezik a versenyeket, ami azt is jelenti, hogy nemcsak nemzeti bajnok, hanem Európa-, de akár világbajnok is lehetsz a korcsoportban minden évben.

Ez azt is jelenti, hogy minden korosztály ott lehet a világeseményeken és akár a huszonéves, akár a 60 év feletti, képviselheti országát.

Természetesen nem csak a győzelemről van szó, ha valaki kijelentheti, hogy „versenyeztem Magyarország képviseletében”, ez egy olyan elismerés, amelyet nem mindenki mondhat el magáról.

A Europe Triathlon és a World Triathlon felismerte az amatőr versenyzés jelentőségét és ezt a tagszövetségek segítségével fejleszteni kívánja.

Nem számít milyen kis ország vagyunk számos korosztályos nemzetközi eredményünk van már és sok sportolónak adott fantasztikus élményt a részvétel az elmúlt években.

Hihetetlen helyekre lehet eljutni, versenyezni, fantasztikus emberekkel lehet találkozni, élvezni az izgalmas versenyzést, és mindenekelőtt garantált a jó hangulat.

Nem minden a versenyzésről szól, hozd el családodat és barátaidat, hogy együtt szurkoljatok, de miért ne szánj néhány napos szabadságot a környék felfedezésére.

Az idei évben többek között el lehet jutni Ibizára, Madridba, Hamburgba.

Amennyiben szeretnél indulni, írj és szívesen válaszolunk minden kérdésre a nevezéssel kapcsolatban (érvényes licensz, orvosi igazolás, nemzeti mez előfeltétel az induláshoz) Minden támogatást próbálunk megadni a nevezést illetően, Rózsa Dóra dorarozsa@yahoo.com

2023 Age Group versenyek, World Triathlon és Europe Triathlon

Márc 17-19, Duatlon Európa bajnokság, Venice -Caorle, Olaszország,

Márc 23, Téli triatlon Világbajnokság, Norvégia

Ápril 29, Multisport Világbajnokság, Ibiza, Spanyolország

(aquatlon, aquabike, tereptriatlon, sprint/negyedtáv duatlon, hosszútávú triatlon, terepduatlon)

Jún 2 Triatlon Európa bajnokság (sprint és negyedtáv) Madrid, Spanyolország

Júl 13 Triatlon világbajnokság, Hamburg Németország (Sprint, mixed váltó)

Aug 25-27, Multisport Európa bajnokság, Menen, Belgium

(aquatlon, aquabike, középtávú triatlon)

Szept 3, hosszútávú duatlon Világbajnokság,Zofingen, Svájc

Szept 9, hosszútávú triatlon Európabajnokság, Almere, Hollandia

Szept 22-29, Szuper sprint és rövidtávú triatlon világbajnokság, Pontevedra, Spanyolország

A Tereptriatlon és duatlon Európa-bajnokság helyszíne egyelőre nem ismert

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...