A nyár utolsó napján csap össze a magyar triatlon elit

2021.08.25

Augusztus utolsó napján – lenyűgöző környezetben – a balatonfenyvesi Yacht Clubban mérik össze erejüket a magyar triatlon sport legjobbjai.

 

Augusztus 31-én, az E.ON Hungária Csoport támogatásának és a rendezők áldozatos munkájának köszönhetően, egy rendkívül látványos formában éled újjá az egykori hagyományos, szezonzáró gálaverseny.

 

A triatlonsport dinamikus fejlődését is bemutató versenyre meghívást kapott Bragmayer Zsanett és Bicsák Bence, akik az eddigi legjobb magyar olimpiai helyezéseket érték el Tokióban. A versenyzők soraiban ott lesz Lehmann Csongor, aki alig egy héttel ezelőtt megnyerte az olimpiai távon kiírt U23-as világbajnokságot. Az olimpikonokkal való összecsapás kiváló lehetőséget kínál a felnőtt és korosztályos Európa-kupa és egyéb nemzetközi versenyeken már komoly eredményeket elérő fiataloknak tehetségük, és felkészültségük bizonyítására. 

 

Az E.ON Triatlon Gálán, a szövetség szakmai bizottságának javaslatára a top 20 férfi és a top 16 nő kap meghívást. Az elődöntők során a versenyzők nemenként külön, tömegrajttal indulva folyamatosan teljesítenek két, egyenként 300 méter úszásból, 4 kilométer kerékpározásból, és 1 kilométer futásból álló szupersprint távot. Az első szupersprint triatlon teljesítését követően, a minden szám teljesítése után az utolsó pozíciókban lévő 2 női, illetve 3 férfi versenyző kiesik. A döntőbe az elődöntőben 10 legjobb időt elért nő és 10 férfi kvalifikál, ahol 400 méter úszást, 6 kilométer kerékpározást, és 1,5 kilométer futást kell teljesíteniük.

 

A hazai elit triatlonosok összecsapása nemcsak a versenyzőknek, a szakmabelieknek, a sportág szerelmeseinek, de a sportszerető kívülállóknak is kiváló, emlékezetes élményt kínál.

 

 

Időrend:

08:00 Helyszíni regisztráció, briefing

09:30 Női elődöntő

10:20 Férfi elődöntő

11:45 Férfi döntő

11:46 Női döntő

12:30 Eredményhirdetés

 

 

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...

Lehmann Csongor nyerte az U23-as Világbajnokságot

2021.08.22.

Mindhárom magyar versenyzőre büszkék lehetünk az edmontoni Grand Finalen nyújtott teljesítménye után