A nyár utolsó napján csap össze a magyar triatlon elit

2021.08.25

Augusztus utolsó napján – lenyűgöző környezetben – a balatonfenyvesi Yacht Clubban mérik össze erejüket a magyar triatlon sport legjobbjai.

 

Augusztus 31-én, az E.ON Hungária Csoport támogatásának és a rendezők áldozatos munkájának köszönhetően, egy rendkívül látványos formában éled újjá az egykori hagyományos, szezonzáró gálaverseny.

 

A triatlonsport dinamikus fejlődését is bemutató versenyre meghívást kapott Bragmayer Zsanett és Bicsák Bence, akik az eddigi legjobb magyar olimpiai helyezéseket érték el Tokióban. A versenyzők soraiban ott lesz Lehmann Csongor, aki alig egy héttel ezelőtt megnyerte az olimpiai távon kiírt U23-as világbajnokságot. Az olimpikonokkal való összecsapás kiváló lehetőséget kínál a felnőtt és korosztályos Európa-kupa és egyéb nemzetközi versenyeken már komoly eredményeket elérő fiataloknak tehetségük, és felkészültségük bizonyítására. 

 

Az E.ON Triatlon Gálán, a szövetség szakmai bizottságának javaslatára a top 20 férfi és a top 16 nő kap meghívást. Az elődöntők során a versenyzők nemenként külön, tömegrajttal indulva folyamatosan teljesítenek két, egyenként 300 méter úszásból, 4 kilométer kerékpározásból, és 1 kilométer futásból álló szupersprint távot. Az első szupersprint triatlon teljesítését követően, a minden szám teljesítése után az utolsó pozíciókban lévő 2 női, illetve 3 férfi versenyző kiesik. A döntőbe az elődöntőben 10 legjobb időt elért nő és 10 férfi kvalifikál, ahol 400 méter úszást, 6 kilométer kerékpározást, és 1,5 kilométer futást kell teljesíteniük.

 

A hazai elit triatlonosok összecsapása nemcsak a versenyzőknek, a szakmabelieknek, a sportág szerelmeseinek, de a sportszerető kívülállóknak is kiváló, emlékezetes élményt kínál.

 

 

Időrend:

08:00 Helyszíni regisztráció, briefing

09:30 Női elődöntő

10:20 Férfi elődöntő

11:45 Férfi döntő

11:46 Női döntő

12:30 Eredményhirdetés

 

 

Bragmayer és Lehmann az elit sprint távú bajnok

2022.07.02.

Bragmayer Zsanett rajt-cél győzelemmel, míg Lehmann Csongor érett, taktikus versenyzéssel szerezte meg az idei elit sprint ...

Bragmayer Zsanett sporttörténelmi sikere

2022.05.11.

Kuttor Csaba beszámolója, tanítványa, Bragmayer Zsanett Esport VB ezüstjéről.

Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor rajt-cél győzelme

2021.08.31.

Az augusztus 31-én, kedden megrendezett balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gálán Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor is rajt-cél ...