Zelinka Gabriella és Badar Gergő a középtávú Országos Bajnok

2024.06.9.Eredmények, Hír, Versenyek

A férfiaknál Badar Gergő, míg a nőknél Zelinka Gabriella nyerte szombaton a középtávú triatlon országos bajnokságot Keszthelyen.

Badar 3:48:58 óra alatt teljesítette az 1.9 kilométer úszásból, 90 km kerékpározásból és zárásként 21 km futásból álló távot. A veszprémi Badar mögött a horvát Tomac Silvije ért célba másodikként, a dobogó alsó fokára pedig Berekméri Levente, a Ferencváros triatlonosa állhatott fel.

A nőknél Zelinka Gabriella jelentős előnnyel diadalmaskodott, mögötte a tavaly győztes, tavalyelőtt pedig bronzérmes Koronika Judit végzett a második helyen. Harmadikként Imre Alexandra zárt, az ő hátránya majdnem 24 perc volt az első helyezettől.

Badar Gergő nyerte szombaton a középtávú triatlon országos bajnokságot Keszthelyen.

A 10. Keszthely Triatlon Fesztivál is bekerült a Magyar Triatlon Szövetség Próbáld ki a triatlont! sorozatába. Ezeken a viadalokon a korábban megszokottnál egyszerűbben, hivatalos versenyengedély (licensz) nélkül is rajthoz állhatnak a szabadidő-sportolók. A keszthelyi versenyen sprint és középtávon élhettek ezzel a lehetőséggel mindazok, akik szeretnének megismerkedni a triatlonnal, vagy – hosszabb-rövidebb kihagyás után – újra visszatérnének szeretett sportágunkhoz. A Próbáld ki a triatlont! sorozatban való részvételhez egy rövid regisztráció elvégzése szükséges a probaldkiatriatlont.hu oldalon. Ugyanitt megtalálható a Próbáld ki a triatlont! sorozat idei versenynaptára és a pontos részvételi szabályzat. Ezen a nyáron új korszak kezdődik a triatlon immár 40 éves magyarországi történetében! Legyünk minél többen a versenyeken, jöjjenek a triatlonnal ismerkedő szabadidő-sportolók!

A témakör egyéb hírei

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

Pedig a sport minden alkalommal tanít minket valamire és mindig jobbak lehetünk általa. Góg Anikó az egész életét arra tette fel, hogy ezt a fontos üzenetet minél több emberhez eljuttassa. A Lépd át...

Júniusi triatlon versenyek

Júniusi triatlon versenyek

Akár kezdő, akár tapasztalt triatlonos vagy, ebben a hónapban biztos lesz egy neked való verseny. Különböző távok, változatos helyszíneket, júniusban hat izgalmas triatlon verseny vár rád!eXtremeMan...