Szalai Fanni és Dobi Gergő lett az abszolút győztes

2024.05.19.Eredmények, Hír, Versenyek

A még ifjúsági korú Szalai Fanni és az elit kategóriás Dobi Gergő abszolút sikerével ért véget a tiszaújvárosi XXXIII. Tisza Triatlon május 19-i, vasárnapi egyéni, sprint távú ranglista versenye.

A versenyközpontnak ebben az évben is a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő adott otthont, ahol valamennyi korosztályt képviselve összesen 800-nál több sportoló „randevúzott”.

A női sprint távú versenyben az elit, a junior és az ifjúsági kategória érdekeltjei egyszerre kezdték meg az úszó számot, melyet 9:38 perccel a még ifjúsági Szalai Fanni „nyert meg”, 3 másodperccel megelőzve az elit kategóriás Nádas Nóra Rominát. Ez a páros a kerékpározás felénél, 10 km-nél 1:18 perces előnyt dolgozott ki a szintén az elit mezőnybe nevezett Peszleg Dominika vezette öt tagú üldözőbollyal szemben. A második depózásig a szökevény kettős előnye 2 perc fölé nőtt, így a futás során már nagyobb izgalmakra nem lehetett számítani, már, ami az arany és az ezüstérem sorsát illeti. Szalai Fanni ritmust váltott és két perces előnnyel szerezte meg az abszolút elsőséget. A bronzérmet a jól hajrázó Peszleg Dominika érdemelte ki.

A férfi elit és junior mezőny versengése volt a nap zárószáma. Az úszást a hazai pálya előnyét élvező Kiss Gergely abszolválta leggyorsabban, aki 8:40 percet töltött a medencében. A kerékpározás első felére ő, valamint Dobi Gergő, Soós Gergő Gyula és Hóbor Zalán másfél percnél is nagyobb előnnyel tekertek az üldözők előtt. A második váltásig ez a négyes őrizte ezt a   különbséget, így együtt rohantak ki a futópályára. 2,5 km teljesítése után Dobi Gergő és Kiss Gergely ért vissza elsőként a strand területére, a harmadik pozíció pedig Hóbor Zaláné volt ekkor. A célba érkezésig Dobi ellépett Kisstől és magabiztos győzelmet aratott. A bronzérmet Hóbor vehette át a nap utolsó eredményhirdetésén.

A sprint távú futam abszolút 1-6. helyezettje a nőknél és a férfiaknál pénzdíjazásban részesültek.

 

Eredmények

Női abszolút (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. Szalai Fanni (GANZAIR Team Újbuda SE) 59:10 perc, 2. Nádas Nóra Romina (Budaörsi TK) 1:01:11 óra, 3. Peszleg Dominika (Honvéd Szondi György SE) 1:02:33, 4. Pusztai Dóra (Debreceni Sportcentrum) 1:02:54, 5. Baier Zsófia (Tempó-Aqua Úszó és Triatlon SE) 1:03.02, 6. Szobácsi Laura (GANZAIR Team Újbuda SE) 1:03:38

Férfi abszolút (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. Dobi Gergő (Debreceni Sportcentrum) 53:02 perc, 2. Kiss Gergely (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 53:19, 3. Hóbor Zalán (Kőszegi Triatlon és Úszó Klub) 53:54, 4. Sinkó-Uribe Ábel (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:30, 5. Péter Benedek (PSN Zrt.) 54:47, 6. Trungel-Nagy Zalán (GANZAIR Team Újbuda SE) 54:54.

A témakör egyéb hírei

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

Pedig a sport minden alkalommal tanít minket valamire és mindig jobbak lehetünk általa. Góg Anikó az egész életét arra tette fel, hogy ezt a fontos üzenetet minél több emberhez eljuttassa. A Lépd át...

Júniusi triatlon versenyek

Júniusi triatlon versenyek

Akár kezdő, akár tapasztalt triatlonos vagy, ebben a hónapban biztos lesz egy neked való verseny. Különböző távok, változatos helyszíneket, júniusban hat izgalmas triatlon verseny vár rád!eXtremeMan...