Barion Pixel Lehmann és Peszleg nyerte a sprinttávú triatlon ob-t Zalaegerszegen – Magyar Triatlon Szövetség

Lehmann és Peszleg nyerte a sprinttávú triatlon ob-t Zalaegerszegen

2024.07.1.Hír, Versenyek

A férfiaknál a párizsi olimpiára készülő Lehmann Csongor, a nőknél pedig Peszleg Dominika győzött vasárnap a triatlonosok sprinttávú országos bajnokságán, Zalaegerszegen.

Lehmann a rekkenő hőségben 54 és fél percen belül teljesítette a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, majd 5 kilométer futásból álló távot, mögötte tiszaújvárosi klubtársa, Kiss Gergely 13 másodperccel maradt el a második helyen. A dobogó alsó fokára Dévay Zsombor állhatott fel már 55:10 -es idővel.

A női mezőnyben Peszleg Dominika egyedüliként ért el 1:05 órán belüli időt, ezzel diadalmaskodott, és 14 másodperccel volt gyorsabb mint a másodikként célba érő Sarcia Borbála. Harmadikként Szobácsi Laura zárt 1:05:30 idővel.

Lehmann Csongor a célban. A férfi győztes egyben az egyik magyar olimpikonunk is</p>
<p>Fotó: Katona Tibor

A verseny már délelőtt elkezdődött az újonc, a gyermek és a serdülő futamokkal, majd kora délután a fő verseny, a sprint elit ob-futam következett.

A Zala-triatlon is bekerült a Próbáld ki a triatlont! sorozatba. Így a festői szépségű Gébárti-tónál is lehetőséget kaptak a szabadidő-sportolók, hogy a korábban megszokottnál egyszerűbben, hivatalos versenyengedély (licensz) nélkül álljanak rajthoz. Sprint távon élhettek ezzel a lehetőséggel mindazok, akik szeretnének megismerkedni a triatlonnal, vagy – hosszabb-rövidebb kihagyás után – újra visszatérnének a sportághoz.

Sprint Elit Országos Bajnokok:

1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi TK) 54:27 perc
2. Kiss Gergely (Tiszaújvárosi TK) 54:40
3. Dévay Zsombor (Trion Triatlon SE) 55:10
    nők:
1. Peszleg Dominika (Honvéd Szondi SE) 1:04:58 óra
2. Sarcia Borbála (Sportathlon) 1:05:12
3. Szobácsi Laura (Ganzair Team Újbuda) 1:05:30 

További eredmények: Evochip – eredmények

A témakör egyéb hírei

WTCS 2024 – Hamburg

WTCS 2024 – Hamburg

Július 13-án, Hamburgban került megrendezésre a világbajnoki sorozat aktuális állomása, ahol három férfi és egy női versenyzőnknek szurkolhattunk.  Faldum Gábor a kerékpáros felzárkózást követően,...