A férfiaknál tiszaújvárosi, a hölgyeknél budaörsi címvédés

2024.05.18.Eredmények, Hír, Versenyek

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub férfi és a Budaörsi TK női csapata is megvédte klubcsapatbajnoki címét az elit kategóriában.

Az idei triatlon klubcsapat országos bajnokságnak – az utóbbi évek hagyományai szerint – ezúttal is Tiszaújváros adott otthont. A XXXIII. Tisza Triatlon keretében május 18-án, szombaton megrendezett viadalra betelt a létszám, ami azt jelenti, hogy 130 nevezést regisztráltak a házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub munkatársai.

A versenyközpontot ebben az évben is az erre az alkalomra megnyitott Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben alakították ki a szervezők, ahol 13.00 órakor az utánpótlás kategória futamaival indult be a „nagyüzem”, majd ezt követően valamennyi korosztály képviselőire sor került.

Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke a Spirit Sport Club szenior csapatának tagjaként versenyzett, míg Vanek Ákos, a 2014-es tiszaújvárosi triatlon világkupa győztese a Budaörsi TK szenior csapatával tért vissza egykori sikere színhelyére.

Az elit kategóriában először a hölgyek foglalták el helyüket a 50 méteres medencében, hogy nekivágjanak a 750 méteres úszásnak, melyet 20 km kerékpározás és 5 km futás követett. 

TRIATLON. Klubcsapat OB, Tiszaújváros<br />
A férfiaknál tiszaújvárosi, a hölgyeknél budaörsi címvédés

Már az úszás után érezni lehetett, hogy az abszolút elsőségért a címvédő Budaörsi TK elit és a GANZAIR Team Újbuda SE UP2-es csapata vívhat meg.

Ezt a verseny alakulása is igazolta.

A Szalai Fanni, Szobácsi Laura, Fabók Vivien összeállítású újbudaiak 1:03:16 óra alatt teljesítették a távot, mely természetesen korosztályos bajnoki címet jelentett számukra.  Az elit bajnok – 2023 után idén is – a Budaörs lett, megelőzve a Debrecen és a Pécs csapatát.

A férfi elit versenyben a Tiszaújvárosi Triatlon Klub címvédő csapatából hiányzott Lehmann Csongor, aki pénteken, a magyar mix-váltó tagjaként Mexikóban versenyzett. Ebből adódóan a tavalyi bajnok Kiss Gergely, Lehmann Bence, Sinkó-Uribe Ábel, Kovács Gyula összeállításban vette fel a versenyt a trónkövetelőkkel.

Nos a házigazdák már az első szám után átvették a vezetést, majd fél perces előnyüket a kerékpározás során több, mint egy percre növelték, így a futás már nem hozott különösebb izgalmat. Nyert és megvédte címét a Tiszaújváros!

A második helyet a Debreceni Sportcentrum, míg a bronzot a PSN Zrt. egysége harcolta ki.  

 

Eredmények

Férfi elit:

  1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Kiss Gergely, Lehmann Bence, Kovács Gyula, Sinkó-Uribe Ábel) 52:52 perc, 2. Debreceni Sportcentrum (Dobi Gergő, Daróczi Tamás, Daróczi Péter) 56:24, 3. Pécsi SN Zrt. (Péter Benedek, Márkus Noel László, Soós Gergő, Fehér Tibor, Kovács Márton) 56:30.

 

Női elit:

  1. Budaörsi TK (Hangya Adrienn, Kovács Fruzsina Dóra, Nádas Nóra Romina) 1:03:43, 2. Debreceni Sportcentrum (Balogh Sára, Dobi Lili, Papp Laura Inez, Pusztai Dóra) 1:04:22, 3. PSN Zrt. (Sárszegi Noémi, Bonecz Boglárka, Kiss Viktória) 1:05:15.

A témakör egyéb hírei

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

A legfontosabb cél a pozitív sportélmény

Pedig a sport minden alkalommal tanít minket valamire és mindig jobbak lehetünk általa. Góg Anikó az egész életét arra tette fel, hogy ezt a fontos üzenetet minél több emberhez eljuttassa. A Lépd át...

Júniusi triatlon versenyek

Júniusi triatlon versenyek

Akár kezdő, akár tapasztalt triatlonos vagy, ebben a hónapban biztos lesz egy neked való verseny. Különböző távok, változatos helyszíneket, júniusban hat izgalmas triatlon verseny vár rád!eXtremeMan...