Kiss Gergely bronzérmes az U23-as világbajnokságon!

2024.10.17.App, Hír

„Pályafutásom egyik legnehezebb versenye volt. Magamhoz képest rosszul úsztam, brutálisan kemény volt a kerékpár, de szerencsére el tudtuk csípni az élbolyt. Fantasztikus érzés volt a Tiszaújváros feliratú nemzeti zászlóval, világbajnoki bronzérmesként célba érni” – nyilatkozta Kiss Gergely néhány perccel a verseny vége után.

Az U23-as férfiaknál már előzetesen is úgy számoltak többen, hogy a négy magyar (Dobi Gergő, Kiss Gergely, Kovács Gyula, Hóbor Zalán) közül valaki odaérhet a dobogóra. Elsősorban Kiss Gergely számított esélyesnek, aki az előkelő hetedik helyen zárta néhány hete a felnőtt Európa-bajnokságot, és ugyanúgy a tiszaújvárosi csapat tagja, mint Lehmann Csongor.

Szerencsére bejöttek a számítások, Kiss Gergely, kezében egy piros-fehér-zöld, Tiszaújváros feliratú zászlóval a harmadik helyen futott át a célkapun, nem sokkal lemaradva egy spanyol, valamint egy görög triatlonos mögött. 

Az U23 női világbajnoki futam után 12 órakor rajtolt az U23 férfi mezőny.

Hóbor Zalán 3., Kiss Gergő pedig 9. helyen fejezte be az úszást, ezután kerékpáron először több kisebb, majd két nagyobb vezető boly alakult ki, melyek az utolsó körökre összeértek, így a 24 fős boly egyszerre érkezett a depóba. Kiss Gergely ugyan 13. helyen kezdte meg a futást, azonban az első kör végére már feljött a negyedik helyre és óriásit futva szerezte meg a bronzérmet. Dobi Gergő 23. helyen jött ki a vízből, ahol egy 15 másodperces büntetést is kapott, így végül a 18. helyen ért célba, míg Hóbor Zalán 21. helyen végzett. Kovács Gyulát sajnos kizárták a versenyből.

Eredmények:

https://triathlon.org/results/result/2024_world_triathlon_championship_finals_torremolinos

A teljes versenyt itt lehet visszanézni:

A férfi U23-as triatlon világbajnokságon a spanyol David Cantero del Campo magabiztos futással szerezte meg az aranyérmet hazája extázisban lévő közönsége előtt. A verseny Cantero ritmusváltásáig taktikus csatározás volt, ahol több versenyzőnek is esélye volt a győzelemre.

Dobi Gergő a 18, Hóbor Zalán a 21. helyen ért célba.

A témakör egyéb hírei

Horváth Karolina Helga U23 világbajnok

Horváth Karolina Helga U23 világbajnok

Horváth Karolina Helga még az utolsó másodpercekben is tudott újítani és megszerezte az U23 világbajnoki címet! Kropkó Márta a 9. helyen ért célba. Nádas Romina 34., Sarcia Borbála bukás miatt...

A 2024-es szezon számokban

A 2024-es szezon számokban

Kitűnő, rekordokkal és jubileumokkal tarkított szezont zárt a Magyar Triatlon a 2024-es évben a hazai versenyrendszerben. Idén 17 hazai triatlon verseny került megrendezésre 17 különböző városban –...