Barion Pixel Kindl Gábor: Lehmann Csongor győzelme és a Magyar Triatlon jövője – Magyar Triatlon Szövetség

Kindl Gábor: Lehmann Csongor győzelme és a Magyar Triatlon jövője

2024.07.10.Hír, Interjú, Videó

40 éve, Szombathelyen, a Vasi Vasember triatlon versennyel indult el a magyar triatlon története.

A sportág mára odáig fejlődött, hogy Lehmann Csongor – megvédve a tavalyi évben szerzett címét – magabiztosan nyerte vasárnap a 25. Tiszaújvárosi Triatlon Világkupát, ezzel nem csupán újabb bizonyítékát adta, hogy a magyar triatlon ott van a világ élmezőnyében, de egyúttal minden idők legjobb olimpiai szereplésének lehetőségét is előrevetíti.

Nem is ünnepelhette volna fényesebben a magyar triatlon 40. születésnapját a sportág annál, mint hogy egy hétvégén rendezték a 40. Vasi Vasembert, azt a versenyt, ahol 1984-ben minden elkezdődött és a 25. Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivált, ahol már 25. alkalommal találkoztak a világ legjobbjai. Hab az ünnepi tortán Lehmann Csongor sikere, és az utánpótlás szereplése.

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál negyedik, BIRLA CARBON Napján, július 7-én, vasárnap reggel – a triatlon világkupa pályáján, díszletei között – rendezték meg ahagyományos Magyar Utánpótlás Gálát.

A versenyre korosztályonként és nemenként a 16-16 legjobb hazaigyermek és serdülő korcsoportos sportoló kapott meghívást. Germek korcsoportban Szabó Flórián rajt-cél győzelmet aratott, míg a lányoknál Láng Anna – ranglistavezetőhöz méltóan – nagyot futott és nyert.

A serdülő fiúknál Gergely Mátyás közel 100 méteres előnnyel nyerte a futamát, míg a lényoknál az újbudai Szalai Nóra futáson olyan tempót diktált, melyet senki nem tudott tartani vele, így egy pillanatig sem forgott veszélyben az első helye.

Kettős magyar sikerrel fejeződött be a délután a tiszaújvárosi Triatlon Junior Európa-kupán. Szalai Fanni rajt-cél győzelmet aratott, míg Trungel-Nagy Zalán taktikus versenyzésének köszönhette az első helyet.

A témakör egyéb hírei

WTCS 2024 – Hamburg

WTCS 2024 – Hamburg

Július 13-án, Hamburgban került megrendezésre a világbajnoki sorozat aktuális állomása, ahol három férfi és egy női versenyzőnknek szurkolhattunk.  Faldum Gábor a kerékpáros felzárkózást követően,...