Bronzérmes az U23/junior mix-váltó a világbajnokságon

2024.10.20.App, Hír

A Kiss Gergely, Kropkó Márta, Dobi Gergő, Szalai Fanni összeállítású U23-Junior mixváltó csapat világbajnoki bronzérmes!

Kiss Gergely hetedik helyen kezdte a kerékpárt, ahol a mezőny első része a második körben összeért, így a futást szintén a hetedik helyen kezdte meg, és végül 9 másodperces hátránnyal ötödik helyen adta át Kropkó Mártának a „váltóbotot”. Kropkó Márta nagyon jó úszással harmadik helyen jött ki a vízből és kerékpáron fantasztikus versenyzéssel uralva az élbolyt, elsőként szállt le a futáshoz. Hét csapat versenyzői kezdték a futást 3 másodpercen belül, Márti nagyon jól tartotta a csapatot a futás során is, a franciák és a spanyolok mögött harmadik helyen váltott. A francia és a spanyol fiú az úszás után 21 másodperces előnnyel kezdte meg a kerékpározást a harmadik helyen kerékpárra szálló Dobi Gergő előtt, aki a négyfős üldözőbolyban is, majd a futás során faragott le még többet a másodpercekből és 17 másodperces hátránnyal ötödik helyen adta át utolsó versenyzőnknek, Szalai Fanninak a csapatot. Az utolsó körben a hölgyek fokozták az izgalmakat, az úszás során az első hat csapat közelebb került egymáshoz, a kerékpár után hat versenyző egy másodpercen belül érkezett a depóba. A futás első köre után öten még hat másodpercen belül voltak, a második körben viszont a francia Lombardi tempót váltott, amit a többiek nem tudtak követni. A további helyezésekért nagy csatában Fanni a harmadik helyen futott be, a francia váltó szerezte meg az aranyérmet, a németek lettek a másodikak. A csapat mosolyogva, nagyon boldogan adott interjút a WT-nek.

Eredmények: https://triathlon.org/timing/635626

A teljes verseny visszanézhető:

A témakör egyéb hírei

Lehmann Csongor hatodik a világbajnokságon

Lehmann Csongor hatodik a világbajnokságon

A várakozásoknak megfelelően óriási harcokat és izgalmas fordulatokat hozott a világbajnoki sorozat döntője. Lehmann Csongor a kimagasló futásának köszönhetően a hatodik, Dévay Márk pedig az előkelő...