Europe Triathlon Éves Elnöki Konferencia és Gála – Nagy Alpár az Év férfi versenybírója, juniorjaink ismét a ranglista élén

2024.02.18.Egyéb

A Europe Triathlon Nagy Alpárt választotta az Év férfi versenybírójának!

“Európai szinten ez a legnagyobb elismerés, amit kaphat egy versenybíró. Sokat dolgoztam azért, hogy ezt elérjem, majdnem csak és kizárólag Európa-bajnokságokon. Varga Béla barátom egyébként már részesült ilyen díjban, Ő volt az első, aki megkapta a díjat az alapítás évében. Megtiszteltetés, hogy beállhatok ebbe a sorba és a saját életemben mindenképpen kiemelt polcra teszem. Ugyanakkor felelősségnek is tekintem, hiszen bizonyos szint felett nem megyünk bizonyos szint alá, így továbbra is szeretnék legalább ezen a szinten teljesíteni. Ezen túl pedig fontosnak tartom ráirányítani a figyelmet arra, hogy itthon is milyen jó, nemzetközileg is elismert versenybírók vannak. Szeretném, ha ezeket a hagyományokat tudnánk folytatni, amihez nagy segítség, hogy a hazai szövetség nemzetközileg is jó helyzetben van és abszolút támogatja a versenybíróinkat a céljaik elérésében. Nem utolsósorban pedig szeretnék gratulálni kollégámnak, Raquel González Cascalesnek, aki az Év női versenybírója elismerést kapta!” – mondta el Nagy Alpár.

Alpár 1996-ban önkéntesként kezdte a munkát, majd 1999-ben tette le a versenybírói vizsgát. Az elmúlt 25 évben dolgozott versenybíróként a 2014-es Ifjúsági Olimpián, a 2015-ös Európa Játékokon, 2009 óta dolgozik a Nemzetközi Triatlon Szövetség kötelékében, és 2015 óta elnöke a Magyar Triatlon Szövetség Technikai bizottságának. Kiemelendő, hogy három olimpiára is eljutott, Athénban, Rióban és Londonban is részt vett az olimpiai játékokon versenybíróként. Legközelebb a párizsi paralimpiai játékokon találkozhatunk vele.

Nem Nagy Alpár volt az egyetlen hazai díjazott, hiszen juniorjaink ismét megnyerték az európai ranglistát! Emellett, ahogy korábban már írtunk róla, Hóbor Zalán lett az Év junior férfi versenyzője, míg Nádas Nóra Romina második helyezést ért el a hölgyek ranglistáján.

Gratulálunk!

A témakör egyéb hírei

Lezajlott a Magyar Triatlon Díjátadó Gála

Lezajlott a Magyar Triatlon Díjátadó Gála

A szombati nap folyamán Törökbálinton tartottuk meg az idei Magyar Triatlon Díjátadó Gálát. Az eseményen az Aquakid versenyzőkkel kezdve, az Év sportolóin át, egészen a 80+ kategóriáig bezárólag...