Horváth Karolina Helga U23 világbajnok

2024.10.17.App, Hír

Horváth Karolina Helga még az utolsó másodpercekben is tudott újítani és megszerezte az U23 világbajnoki címet! Kropkó Márta a 9. helyen ért célba. Nádas Romina 34., Sarcia Borbála bukás miatt feladni kényszerült a versenyt.

Fantasztikus teljesítménnyel szerezte meg az U23-as világbajnoki címet Horváth Karolina Helga csütörtök reggel Torremolinosban, ahol a világbajnokság döntői zajlanak. A rendkívül izgalmas versenyben egy hatfős élbolyból hárman maradtak az utolsó 200 méterre, ahol egy hatalmas hajrával sikerült megelőzni a tavalyi ezüstérmest, a szlovák Zuzana Michalickovát és a portugál Maria Tomét.

„Úgy voltam vele, hogy ‘itt vagyok, keményen megdolgoztam ezért a lehetőségért, meg kell próbálnom!’ – mondta Horvath. „Tudtam, hogy ez az egyetlen esélyem, és sikerült. Amikor a kerékpáros csoport utolért, próbáltam egy kicsit rápihenni a futásra. Az első két futó kör tempója „kényelmes” volt, jól bírtam a tempó emelkedését, a futás második fele ment jobban. Fantasztikus a hangulat, rengetegen szurkoltak nekem a pálya széléről, ez óriási lökést adott számomra.”

Az úszás után Kropkó Márta 6., míg Horváth Karolina Helga a 10. helyen jött ki a vízből, majd kerékpáron az utolsó pár körig mindketten az első, kilenc fős bolyban versenyeztek. Végül az üldözők felzárkóztak, így a depóba már egy nagyjából 20 fős nagyobb boly érkezett. Karol a jól sikerült depózás után 3. helyen indult el a futásra és végig az első hatban versenyezve, az utolsó pár száz méteren óriásit futva megszerezte az U23 világbajnoki címet! Márti több helyet feljött és 9. helyezést ért el. Nádas Nóra Romina az első húszban fejezte be az úszást, végül a 34. helyet szerezte meg a világbajnokságon.

Sarcia Borbála kerékpáros bukás miatt sajnos nem tudta befejezni a versenyt.

A célbaérkezést az alábbi videón lehet újranézni:

https://www.facebook.com/worldtriathlon/videos/905866514237899

A teljes verseny visszanézhető az alábbi linken:

Hivatalos eredmény:

https://triathlon.org/results/result/2024_world_triathlon_championship_finals_torremolinos/635534

A témakör egyéb hírei

A 2024-es szezon számokban

A 2024-es szezon számokban

Kitűnő, rekordokkal és jubileumokkal tarkított szezont zárt a Magyar Triatlon a 2024-es évben a hazai versenyrendszerben. Idén 17 hazai triatlon verseny került megrendezésre 17 különböző városban –...