WTCS 2024 – Weihai

2024.09.27.App, Hír

Magyar idő szerint péntek éjszaka és hajnalban kerültek megrendezésre a WTCS kínai állomásának futamai, ahol ezúttal egy női és egy férfi versenyzőnknek szurkolhattunk. 

A versenynap az elit férfi mezőnnyel rajtolt el, ahol Faldum Gábor sérülés miatt sajnos nem tudta befejezni a versenyt.

“Nem éreztem magam rosszul a verseny előtt, de nem is voltam igazán éles. Az úszás belső ív most sajnos nem kedvezett, így elég hátul kezdtem meg a kerékpárt, onnan próbáltunk meg zárkózni, kevés sikerrel. A valenciai világkupa óta achilles sérüléssel bajlódok, a repülőúttól sem lett jobb, így ez kicsit megpecsételte a versenyt. Szerettem volna megpróbálni, de végül csak egy kilométert tudtam futni. Nem akartam kockáztatni a nagyobb sérülést, esetlegesen egy szakadást, mert egyébként sem voltam olyan pozícióban. Úgy gondolom, hogy a szezon ezzel számomra be is fejeződött, meglátjuk, hogy mennyire fog javulni a lábam az elkövetkező napokban.” – mondta el Gábor a futamot követően.

Kovács Zsófia 23. helyen végzett a kínai Weihai városában rendezett WTCS futamon. 

“Nagyon kemény verseny volt a pálya és a meleg miatt. Az úszás nyugis volt, jól is sikerült, a bringa pedig lényegében az emelkedőről szólt. Sikerült elmennem az első sorral, minden rendben volt, de utána sajnos az emelkedőn a folyamatos rángatásoknak nem örült a hajlítóm, így nagyjából féltávnál páran leszakadtunk. Többen nem igazán akartak együtt dolgozni, így a táv második felét egyedül tettem meg, nem vártam a második bolyra, nem is voltam benne biztos, hogy van. Ez nagyon sokat kivett a lábaimból, ami futáson megbosszulta magát. A hátsérülésem miatt annak is örülök, hogy sikerült befejeznem a versenyt. Emellett azért sok pozitívum is volt a versenyemben és összességében elégedett vagyok a helyezésemmel.” – részletezte Zsófi a verseny után. 

Gratulálunk és mielőbbi jobbulást kívánunk! 

A világbajnoki sorozat döntőjére október 19-20. között kerül sor Spanyolországban, Torremolinosban. 

Fotó: World Triathlon

A témakör egyéb hírei