Személyes egyeztetés a Sportért Felelős Államtitkárságon

2024.09.26.Hír, Sajtóközlemény

A magyar versenyzők olimpiai és paralimpiai eredményei, a kvalifikációs időszak tapasztalatai, valamint a következő olimpiai ciklus tervei és kihívásai is szóba kerültek csütörtökön délután a sportért felelős államtitkárságon tartott megbeszélésen.

A sportirányítás részéről dr. Schmidt Ádám államtitkár, Schmidt Gábor helyettes államtitkár vett részt a találkozón, jelen volt Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, míg a Magyar Triatlon Szövetséget Kindl Gábor elnök és Lipták Tamás szakmai igazgató képviselték.

A találkozón természetesen szóba került a másfél héttel ezelőtti olimpiai távú Európa-bajnokság is, ahol Lehmann Csongor a magyar triatlon 40 éves történetének legnagyobb sikerét érte el az Európa-bajnoki címmel. Sportágunk erejét jól mutatja, hogy négy magyar is volt a férfi mezőnyben, Kiss Gergely hetedik helye ugyancsak szenzációsnak nevezhető. Komoly elismerést kapott Mocsári Bence paratriatlon Európa-bajnoki címe is a szakmai megbeszélésen.

„Megköszöntük az Államtitkár úrnak és kollégáinak azt a sok támogatást, amit kaptunk az előző olimpiai ciklusban. A magyar állam és a sportirányítás segítsége nélkül nem lennének, lehetnének a világ élvonalában a felnőtt és korosztályos válogatott versenyzőink. Bemutattuk azokat a programokat is, amiket az elmúlt időszakban indított a szövetség annak érdekében, hogy a világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportágában továbbra is tartani tudjuk a lépést a világelittel, sőt akár tovább fejlődhessünk. Az irány – megítélésünk szerint – jó, bizakodva, nagyra törő tervekkel vághatunk neki az újabb olimpiai ciklusnak. Külön kiemeltük, hogy a profi sport mellett számunkra is rendkívül fontos az utánpótlás és a szabadidős sport erősítése, többek között a Próbáld ki a triatlont! akció és a One… Two… Tri! gyerektoborzó kampány is segíti a sportoló nemzet koncepció erősítését” – mondta Kindl Gábor, aki azt is jelezte, hogy a szezonnak még nincs vége, bízunk benne, hogy október második felében a világbajnoki sorozat spanyolországi döntője is kiváló magyar eredményeket hoz majd.

A témakör egyéb hírei