Két érem a Triatlon Sprint és Váltó Európa-bajnokságon

2024.08.12.Egyéb, Hír, Versenyek

Kiváló eredményekkel zárták a törökországi Triatlon Sprint és Váltó Európa-bajnokságot versenyzőink. 

A pénteki elődöntők után szombaton már a döntőké volt a főszerep, a programot a juniorok kezdték. Minden magyar versenyző kiváló teljesítményt nyújtott, Szalai Fanni magabiztos versenyzéssel megnyerte a Junior Európa-bajnokságot, mellette Szobácsi Laura 15., Baier Zsófia 20., Pusztai Dóra pedig 24. helyezést ért el az “A” döntőben, míg Fabók Eszter a 7. helyet szerezte meg a “B” döntőben, amivel összesítésben a 37. helyen végzett. A junior fiú döntőkkel folytatódott a szombati nap, ahol Kropkó Márton bronzérmet szerzett, míg három másik versenyzőnk a “B” döntőben szerepelt, összesítésben Szűcs András 32., Székely Konrád 39., Hóbor Lehel pedig 42. helyen végzett. Trungel-Nagy Zalán a vasárnapi mixváltó miatt végül nem indult a “B” döntőben. 

A délután folyamán kerültek megrendezésre az U23/elit döntők, amelyeket szintén kitűnő eredményekkel zárták versenyzőink. Az elite női futamon Kovács Zsófia 16. helyezést ért el. Az U23-asok között Kropkó Márta lábtörése után először állt rajthoz triatlon versenyen és a 12. helyet szerezte meg, Sarcia Borbála 23., Nádas Nóra Romina 26., Horváth Karolina Helga pedig 37. helyet szerzett. A férfi U23 mezőnyben is kiemelkedőt nyújtottak indulóink, Kiss Gergely 8., Hóbor Zalán 10., Dobi Gergő 12., Kovács Gyula 13., Sinkó-Uribe Ábel pedig 16. helyezést ért el. 

Az Európa-bajnokság záró napján mind a Kropkó Márton, Szobácsi Laura, Trungel-Nagy Zalán, Baier Zsófia összeállítású junior, mind pedig a Kiss Gergely, Kovács Zsófia, Dévay Márk, Kuttor-Bragmayer Zsanett összeállítású Elit/U23 vegyesváltó csapatunk 5. helyet szerzett az Európa-bajnokságon. Csapataink a rendkívül erős mezőnyben végig remekül versenyeztek. 

“Az egyéni versenyeket tekintve a juniorok szereplése,- kiemelve Szalai Fanni arany és Kropkó Márton bronzérmét – újra Európa legjobb triatlonos nemzetei közé emelt minket. Az U23 korosztály számára nem könnyű az elitekkel közösen versenyezni, amit az extrém rövid táv csak tovább nehezít. Nagy figyelmet érdemel, hogy az összes U23 fiú az „A” döntőbe került, és jól sikerült Kropkó Márta sérülésből való visszatérése is. Emellett mindkét mix-váltónk, a junior és az U23/elit vegyesváltó is 5. helyen ért célba. Az élmezőnyt erősítve az utolsó pillanatig éremért küzdöttünk, ami végül pár másodpercen múlt váltóinknak. Külön öröm, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanett az olimpia után nem sokkal eljött az Európa-bajnokságra és erősítette az U23/elit csapatot. Jól sikerült a verseny, az edzők közös erővel segítették a sportolók futamok előtti felkészülését, nekik is köszönhetően az elit és az utánpótlás versenyzők valóban egy csapatot alkottak a hétvége alatt.” – mondta el Pocsai Balázs. 

Gratulálunk mindenkinek!

A témakör egyéb hírei

Triatlon, a jövő sportja

Triatlon, a jövő sportja

Nem túlzás azt állítani, hogy a triatlon nagy ünnepe volt a mai nap Párizsban. Az elmúlt napok bizonytalansága, a Szajna vízminőségével kapcsolatos kérdőjelek után óriási várakozás előzte meg a két...