Barion Pixel Extrém körülmények, magyar aranyak – Magyar Triatlon Szövetség

Extrém körülmények, magyar aranyak

2024.07.15.Hír, Interjú, Versenyek, Videó

14 év szünet után újra nemzetközi paratriatlon versenyt rendezett Magyarország.

A résztvevők és a szervezők dolgát is megnehezítették a rendkívüli időjárási körülmények, de így is sikerrel zárult a rendezvény. Lévay Petra és a párizsi paralimpiára készülő Mocsári Bence egyaránt nyerni tudott a saját kategóriájában.

Hat nappal a Lehmann Csongor győzelmével zárult 25. tiszaújvárosi triatlon világkupa után újabb rangos nemzetközi verseny házigazdája volt Magyarország. Szombaton Tata volt a házigazdája a paratriatlonozók világkupa-viadalának. Több mint 20 ország versenyzői álltak rajthoz, hogy teljesítsék a 750 méteres úszást, a mintegy 20 kilométeres kerékpározást, valamint az 5 kilométeres futást. A rendkívüli körülményekről mindent elárul, hogy a tatai Öreg-tó vizének hőmérséklete a szervezők hivatalos mérése szerint 29,1 Celsius fok volt a rajt időpontjában.

A hazai szurkolók természetesen leginkább a párizsi paralimpiára készülő Mocsári Bence (PTS5-ös kategória), valamit a 2021-ben Tokióban 9. helyezést elért Lévay Petra (PTS5) teljesítményére voltak a leginkább kíváncsiak, és hatalmas biztatást kapott Czene Gábor (PTS4) is.

Mocsári Bence kevesebb, mint egy héttel a tatai világkupa előtt jött le élete első magaslati edzőtáborából, saját elmondása szerint kissé fáradtnak érzi magát, de így is nagyon magabiztosan versenyzett és meggyőző fölénnyel, 5 perces előnnyel lett aranyérmes a kategóriájában. Bár szorosabb csatában, de Lévay Petrának is összejött a győzelem, Czene Gábor pedig az 5. helyen végzett.  

Mocsári Bence elégedetten nyilatkozott a verseny után. Azt mondta, mindhárom szám jól ment, sikerült a lehető legtöbbet kihoznia a tatai világkupából.

A következő hetekben lesz még két kemény magaslati edzőtábora, megszakítva újabb hazai versenyekkel. A férfiak paratriatlon futamát szeptember elsején rendezik Párizsban.

Lévay Petra a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló távot 24:54 perc alatt teljesítette.

Az eredmény azokan után is nagy szó, mert paratritlonozónk a héten kapta meg a nemzetközi szövetség értesítését, miszerint nem kap szabadkártyát a párizsi paralimpiára, így a Tokióban induló Lévay nem lesz ott a francia fővárosban.

A témakör egyéb hírei