Lehmann Csongor: az energia, ami itt van semmihez sem hasonlítható

2024.07.11.Hír, Interjú, Videó

A világkupa nagyon lényeges állomása volt a párizsi felkészülésnek.

Tiszaújvárosiként ez egy nagyon különleges verseny számomra, semmihez sem hasonlítható az az energia, ami itt van. A világkupa nagyon lényeges állomása volt a párizsi felkészülésnek. Az edzés és az edzőtáborozás is fontos, de igazán a verseny az, ami meghozza a csúcsformát az olimpiáig.

Nagyon örülök, hogy minden úgy sikerült, ahogy elterveztük előre. Szinte napra pontosan három hetünk maradt az olimpiai futamig. Újabb magaslati edzőtáborba megyünk, aztán irány Párizs, jöhet, amiért gyerekkorom óta dolgozom.

A július 26-án kezdődő párizsi olimpiára készülő 25 éves versenyző 53:05 perc alatt teljesítette a sprinttávú, azaz 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló versenytávot. Lehmann mögött a brit Connor Bentley ért célba másodikként, míg a harmadik helyen a francia Valentin Morlec végzett.

A jubileumi, 25. tiszaújvárosi vk harminc versenyzőt felvonultató döntőjében a másik két magyar induló közül Kiss Gergely az ötödik, Dobi Gergő pedig a 13. pozícióban zárta a viadalt.   

A nőknél a legjobb magyar eredményt a szintén a párizsi olimpiára készülő Kuttor-Bragmayer Zsanett érte el, ő 12. lett. A korábban három olimpián is részt vett Kovács Zsófia 18. helyen zárta a viadalt, míg a döntőbe időeredményének köszönhetően bejutott Nádas Nóra Romina a 25. pozícióban végzett. A mezőny negyedik magyar indulója, Sarcia Borbála 27. helyen ért célba. Győzött a német Annika Koch hat másodperccel megelőzve a brit Vicky Hollandot. A dobogó alsó fokára a semleges színekben induló, orosz Diana Iszakova állhatott fel.

A délelőtti program során rendezték meg a junior Európa-kupa futamait Tiszaújvárosban, ahol mindkét nemnél hazai sikernek tapsolhatott a közönség: a férfiaknál Trungel-Nagy Zalán, a nőknél pedig Szalai Fanni diadalmaskodott.

További videókért iratkozzon fel YouTube-csatornánkra: Magyar Triatlon Szövetség Youtube csatorna

► Tudjon meg többet a Magyar Triatlon Szövetségről a következő címeken:

Honlap: triatlon.hu

Webshop: triatlon.hu/shop

► Kövesse a Magyar Triatlon Szövetséget a közösségi médiában:

Facebook: facebook.com/triatlonszovetseg

Instagram: instagram.com/hungarian_triathlon

LinkedIn: www.linkedin.com/company/hungarian-triathlon-federation

Youtube: www.youtube.com/@MagyarTriatlonSzovetseg

A témakör egyéb hírei

Triatlon, a jövő sportja

Triatlon, a jövő sportja

Nem túlzás azt állítani, hogy a triatlon nagy ünnepe volt a mai nap Párizsban. Az elmúlt napok bizonytalansága, a Szajna vízminőségével kapcsolatos kérdőjelek után óriási várakozás előzte meg a két...