Annika Koch nyerte a tiszaújvárosi triatlon világkupát

2024.07.8.Hír, Versenyek

Német győzelemmel ért véget a jubileumi, 25. Triatlon Világkupa mai női döntője.

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál BIRLA CARBON Napján megrendezett fináléban négy magyar hölgyért szurkolhattunk, akik közül Kuttor-Bragmayer Zsanett bizonyult a legjobbnak, 12. lett.

A 25. Tiszaújvárosi Triatlon Világkupa 30 főt számláló női döntőjébe a magyarok közül hárman – a párizsi olimpiára készülő Kuttor-Bragmayer Zsanett, valamint Sarcia Borbála és Kovács Zsófia egyenes ágon, míg Nádas Nóra Romina idővel szerzett indulási jogot.

A fináléban – hasonlóan a szombati elődöntőkhöz – sprint távot kellett teljesíteniük a résztvevőknek. A város központjában található Dísztóban volt a 750 méteres úszás, de a 20 km-es kerékpározás és az 5 km-es futás pályáját is a centrumban jelölték ki a szervezők.

A nyitó számban a brit Olivia Mathias és Kuttor-Bragmayer Zsanett egyaránt 9:29 percet teljesített, míg az ausztrál Tara Sasinski csupán 1 mp hátrányban indulhatott a kerékpárjáért. A kerékpározás felére egy 21 tagú csoport állt össze, melyhez a mieink közül csatlakozott Nádas Nóra Romina is. Az üldöző boly hátránya megközelítette az 50 mp-et. A második váltásig az előny 1:20 percre nőtt. A depózás Kuttor-Bragmayer Zsanettnek sikerült a legjobban. A futás első körében a német Annika Koch állt az élre, akit a brit Vicky Holland és a francia Ilona Hadhoum követett ekkor, míg Zsanett a 8. pozíciót foglalta el. A következő két körben Koch és Holland tovább nyüstölte egymást és ez a páros csata kitartott az utolsó kör végéig. A kánikulai forróságban nyert Koch, megelőzve Hollandot és Diana Isakova független sportolót. A legjobb magyarnak a 12. helyen beérkezett Kuttor-Bragmayer Zsanett bizonyult. Többszörös olimpikonunk, Kovács Zsófia is derekasan helyt állt, a 18. helyet harcolta ki.  

Eredmények

Nők: 1. Annika Koch (német) 59:17 perc, 2. Vicky Holland (brit) 59:23, 3. Diana Isakova (független sportoló) 59:40,…12. Kuttor-Bragmayer Zsanett (magyar) 1:00:46 óra, …18. Kovács Zsófia (magyar) 1:01:35, …25. Nádas Nóra Romina (magyar) 1:02:06, …27. Sarcia Borbála (magyar) 1:02:18.

 

Forrás: Tiszaújvárosi Triatlon Klub

A témakör egyéb hírei

Szolgáltatás kimaradás

Szolgáltatás kimaradás

A Magyar Triatlon Szövetség ezúton tájákoztatja az érintetteket, hogy a Szövetség adatbázisát üzemeltető szolgáltató egy DDoS támadás célpontjába került. Ennek következtében az adatbázisunk...