Világkupa-győzelemmel ünnepelte 40. születésnapját a Magyar Triatlon

2024.07.8.Hír, Versenyek

40 éve, Szombathelyen, a Vasi Vasember triatlon versennyel indult el a magyar triatlon története.

A sportág mára odáig fejlődött, hogy Lehmann Csongor – megvédve a tavalyi évben szerzett címét – magabiztosan nyerte vasárnap a 25. Tiszaújvárosi Triatlon Világkupát, ezzel nem csupán újabb bizonyítékát adta, hogy a magyar triatlon ott van a világ élmezőnyében, de egyúttal minden idők legjobb olimpiai szereplésének lehetőségét is előrevetíti.

Lehmann Csongoron kívül Kuttor-Bragmayer Zsanett és Bicsák Bence is hatalmas ambíciókkal készül Párizsra, ahogy a paratriatlonos Mocsári Bence is.

Nem is ünnepelhette volna fényesebben a magyar triatlon 40. születésnapját a sportág annál, mint hogy egy hétvégén rendezték a 40. Vasi Vasembert, azt a versenyt, ahol 1984-ben minden elkezdődött és a 25. Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivált, ahol már 25. alkalommal találkoztak a világ legjobbjai. Hab az ünnepi tortán Lehmann Csongor sikere, aki 2023 után ismét diadalmaskodni tudott hazai pályán és maga mögé utasította az világelitet.

Tiszaújvárosiként ez egy nagyon különleges verseny számomra, semmihez sem hasonlítható az az energia, ami itt van. A világkupa nagyon lényeges állomása volt a párizsi felkészülésnek. Az edzés és az edzőtáborozás is fontos, de igazán a verseny az, ami meghozza a csúcsformát az olimpiáig. Nagyon örülök, hogy minden úgy sikerült, ahogy elterveztük előre. Szinte napra pontosan három hetünk maradt az olimpiai futamig. Újabb magaslati edzőtáborba megyünk, aztán irány Párizs, jöhet, amiért gyerekkorom óta dolgozom.

Lehmann Csongor

Ez a fantasztikus siker komoly reményeket ébreszt bennünk a párizsi olimpiai szereplésre vonatkozóan. Csongor újra megmutatta, hogy mire képes: ott van a sebesség, ott van a kitartás, jó felkészülés után, pár hét múlva megmutatjuk a világnak, hogy a magyar triatlon hol tart.

Kindl Gábor

Magyar Triatlon Szövetség elnöke

A témakör egyéb hírei

Mozgás-korlátlanul

Mozgás-korlátlanul

Egy sérült ember számára ugyanolyan nélkülözhetetlen a mozgás és az egészségesség, mint egy ép ember számára. A magyar triatlon sport most arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy tárt karokkal...

40. Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál

40. Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál

Idén is tele lesz élménnyel, újdonsággal, ötletes és szórakoztató elemekkel, ugyanúgy, ahogy ezt az elmúlt 39 alkalommal már megszokhattuk, így nem csoda, hogy óriási az érdeklődés, telt ház...