WTCS 2024 Cagliari – Lehmann Csongor bronzérmes!

2024.05.25.Eredmények, Versenyek

Szombaton Cagliariban, a WTCS aktuális állomásán kerültek kiosztásra az utolsó olimpiai kvalifikációs pontok. A férfi mezőnyben ismét Bicsák Bencének, Dévay Márknak, Faldum Gábornak és Lehmann Csongornak szurkolhattunk. 

Lehmann Csongor 3. helyezést ért el, ezzel élete első világbajnoki sorozat érmét szerezte meg Cagliariban! Csongi kerékpáron végig az első bolyban versenyzett, majd egy kiváló depózás után elfutott a harmadik helyen, melyet végig meg is tartott és megszerezte a bronzérmet. 

“Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy életemben először sikerült a világbajnoki sorozatban dobogóra állnom, ráadásul nem akármilyen nevek mellé és nem akármilyen neveket magam mögé utasítva. Ez volt zsinórban a harmadik versenyhétvégém, a harmadik kontinensen, már nem is tudom, hogy mennyi időeltolódás és átállás után. Ennek ellenére bizakodó voltam, mert jó formában éreztem magam a múltheti Huatulco-i váltó futamon is, annak ellenére, hogy nem jött össze a kvalifikáció. Konkrét célokkal érkeztem Olaszországba, top 5-ös helyezést szerettem volna elérni, de tudtam, hogy a verseny kezdetétől a végéig minden mozzanatban ott kell lenni fejben és végig kell koncentrálni ezt az 1 óra 40 percet. A startpisztoly eldördülésétől végig jól éreztem magam és minden olyan momentumra oda tudtam figyelni, amit előzőleg elterveztem. Már az úszás is nagyon jól sikerült, utána pedig jó helyen tudtam megkezdeni a bringát, ahol szintén jól tudtam helyezkedni, és sikerült átlátni a boly dinamikáját, így végig jó pozícióban tudtam maradni. Az első háromban sikerült megkezdenem a futást, ami azt gondolom, hogy egy nagyon lényeges momentuma volt a versenynek, így már az első kilométeren el is szakadtam az üldözőktől és végig egyedül futottam, ami nagyon jó volt. Voltak nehéz pillanatok, de magam mögött tudtam tartani az üldözőket és egy utolsó hajrával sikerült megőriznem ezt az előnyömet. Nagyon boldog vagyok, hogy minden összejött, de érzem is az elmúlt három hetet és jó lesz egy kis regenerálódás és otthoni edzés.” – mondta el Lehmann Csongor. 

Dévay Márk kerékpáron az első bolyban versenyezve végül 23. helyezést ért el a Cagliari WTCS futamon, így sajnos kicsúszott az olimpiai kvalifikációt érő helyről. 

Faldum Gábor erős időt futott és 26. helyezést ért el az aktuális állomáson, azonban sajnos ez is kevés volt az olimpiához. 

“Jó érzésekkel érkeztem Szardíniába, az úszás első körében jó helyen voltam, utána a másodikban hátracsúsztam. Biciklin közel volt az első sor, az első két körben Casper Stornes-zal és Antonio Serrattal próbáltunk közelebb érni, 15-20 másodpercre felértünk, utána nem volt nagyon segítség, a mezőny eleje nagyon ment, mi pedig kevesen voltunk, végül nagyjából 2 perc különbséggel szálltunk le. Elkezdtem a futást, ahogy tudtam, 5 kilométerig nagyon jól ment, utána viszont kijött, hogy ez már az ötödik verseny 7 hét alatt és inkább a küzdés vitt előre. 31 perces időt futottam, ami a 13. legjobb idő volt. Sajnálom, mert közel volt az első sor, az olimpia is lőtávolban volt, de itt kevésen múlik a kijutás. Most kis pihenő következik, utána újratervezés, hogy hogyan tovább a szezon hátralevő részében.” – részletezte Faldum Gábor a futamot követően. 

Bicsák Bence 43. helyen végzett az olaszországi WTCS futamon. 

“Az utolsó versenyre nem maradt már bennem erő, pedig próbáltam nyugodtan és koncentráltan hozzáállni. Körbeutaztam a földet, mindent beleadtam az elmúlt hetekben, azonban a mai nap a hullámok fogtak ki rajtam a legjobban. Sajnos nem tudtam jól megcsinálni az úszást és már ott elment a verseny. Azért végig küzdöttem, ahogy bírtam.” – mondta el Bicsák Bence. 

Gratulálunk minden indulónak! 

Fotó: World Triathlon 

A témakör egyéb hírei

Júniusi triatlon versenyek

Júniusi triatlon versenyek

Akár kezdő, akár tapasztalt triatlonos vagy, ebben a hónapban biztos lesz egy neked való verseny. Különböző távok, változatos helyszíneket, júniusban hat izgalmas triatlon verseny vár rád!eXtremeMan...