Barion Pixel Világbajnoki sorozat ötödik állomás – Hamburg – Magyar Triatlon Szövetség

Világbajnoki sorozat ötödik állomás – Hamburg

2023.07.17.Versenyek

Július 13-16. között került megrendezésre Hamburgban a Triatlon Sprint és Váltó világbajnokság, mely az Elite versenyzőknél egyben a WTCS aktuális állomását is jelentette. A Super-Sprint távú verseny előfutamait és pótselejtezőit pénteken tartották, majd szombaton 30 női és 30 férfi versenyző állhatott rajthoz a háromkörös döntőben. 

Bragmayer Zsanett az előfutamból egyenesen a három körös döntőbe jutva 16. helyezést ért el. Zsani nem csak az egyéni futamot értékelte, hanem a Mix váltóra is előretekintett. 

“Számítottam rá, hogy nem lesz egyszerű dolgom a 2. fordulóban. Próbáltam a legtöbbet kihozni belőle, de éreztem, hogy most nincs meg a sebességem a továbbjutáshoz. Ennek ellenére az úszás-kerékpár számnak nagyon örülök. Holnap ismét rajthoz állunk a Mix váltóval. Érdemes lesz nézni minket, mert nagyon jól fogunk menni!” – mondta el Bragmayer Zsanett közvetlenül a szombati verseny után. 

Sárszegi Noémi 54. helyen végzett a világbajnoki sorozat hamburgi állomásán. 

“Az előfutamban az úszáson jól tudtam helyezkedni, a mezőny első felében értem partot. A verseny további részében próbáltam spórolni az erőmmel a vigaszágra. Az esti futamban is bíztam egy hasonló kezdésben, de annak ellenére, hogy kevesebben indultunk, több ütközésbe keveredtem, így másodpercekkel lemaradtam az előttem kialakuló nagy bolyról. A bringapálya nagyon intenzív volt, sok kigyorsítással. A második depózást sajnos elrontottam és nem sok erőm maradt a futásra. Kicsit jobb eredményre számítottam, de örülök, hogy lehetőséget kaptam az indulásra. Ilyen szintű versenyen nem sok tapasztalatom van, ez volt az első WTCS futamom, amit befejeztem.” – részletezte Sárszegi Noémi. 

Kovács Zsófia sajnos végig betegséggel küzdött, így nem tudta befejezni a pénteki pótselejtezőt és végül az 58. helyen végzett.

“Sajnos a tiszaújvárosi világkupa után nem tudtam kellően regenerálódni és már betegen érkeztem meg Hamburgba. Reménykedtem benne, hogy helyrejövök a versenyre, de sajnos már a délelőtti futamon is erőtlennek éreztem magam. A nap folyamán egyre rosszabbul lettem, így az esti versenyt fel kellett adnom, amit nagyon sajnálok, mert úgy érzem, hogy jó formában voltam előtte.” – mondta el Kovács Zsófia. 

Lehmann Csongor egyenesen a TOP 10-es döntőig menetelt, ahol végül a kiváló 10. helyet szerezte meg egy nagyon erős mezőnyben. 

“Örülök, hogy még egy ilyen erős versenyt tudhatok a hátam mögött, különösen, hogy vasárnap lesz egy hete, hogy győzni tudtam Tiszaújvárosban. Az első két fordulóban nagyon jól éreztem magam, úgy gondolom mindenre jól tudtam reagálni. A harmadik fordulóban a bringa brutális volt az olimpiai bajnoknak köszönhetően, amit futáson nem köszöntek meg a lábaim. Boldog vagyok, hogy ismét top 10-ben tudtam végezni a WTCS sorozatban, ráadásul a sprint VB-n.” – osztotta meg gondolatait Lehmann Csongor a versenyt követően. 

Bicsák Bence 23. helyezést ért el Hamburgban a WTCS állomáson. 

“A tegnap reggeli kvalifikáció során nem tudtam beverekedni magam a döntőbe, de az esti vigaszágas versenyre felszívtam magam és nagyon erős versenyzéssel, végig elől maradva bejutottam a mai döntőbe. Sajnos nem tudtam kipihenni az extra versenyt, kicsit tompán álltam rajthoz, épp lemaradtam az első bolyból, majd az üldözésből kivettem a részem. A végére teljesen kikészültem és el is számoltam a köröket, így a cipőlevételt pár másodperc alatt kellett megcsinálnom, pozíciókat buktam ezzel. A 23. helyre tudtam felfutni, a mai napon ennyi volt bennem, úgy érzem, hogy mindent kiadtam magamból.” – részletezte Bicsák Bence. 

Dévay Márk 32. helyezett lett a világbajnoki sorozat aktuális állomásán. 

“Nagyon kemény előfutamba kerültem, de bizakodóan álltam rajthoz. A 30-ból 28-an mentünk ki futni, igyekeztem 10-ben maradni, de nem tudtam, így maradt a délutáni futam. Itt 20 fő indult és 5-ben kellett lenni. Volt egy szökés, a biciklin én voltam a húzóerő és 7 másodpercet tudtunk tartani, azonban ez is kevésnek bizonyult és 8. lettem a futamban, kiadtam magamból mindent.” – mondta el Dévay Márk. 

Zsaninak pedig igaza lett, hiszen a Lehmann Csongor, Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Kropkó Márta alkotta Mixváltónk egy nagyon erős mezőnyben, óriásit küzdve szerezte meg a világbajnoki 5. helyezést. 

Folytatás július 29-30. között Sunderlandben! 

A témakör egyéb hírei

WTCS 2024 – Hamburg

WTCS 2024 – Hamburg

Július 13-án, Hamburgban került megrendezésre a világbajnoki sorozat aktuális állomása, ahol három férfi és egy női versenyzőnknek szurkolhattunk.  Faldum Gábor a kerékpáros felzárkózást követően,...