Világbajnoki sorozat hatodik állomás – Sunderland

2023.08.15.Versenyek

Sunderland adott otthont a WTCS idei hatodik állomásának, ahol az egyéni futamok mellett ismét rajthoz állt mixváltó csapatunk is. 


Sárszegi Noémi 44. helyen ért célba a világbajnoki sorozat sunderlandi futamán. 

“Az Északi-tenger körülbelül 13 fokos volt, ezért úgy döntöttem nem melegítek a vízben, ami meg is látszódott az úszásom elején. A táv második felében viszont feljebb tudtam úszni, egy jó sorral érkeztem meg a depóba. A bringapálya nagyon kemény volt és óriási szél is fogadott minket, ami ma kifogott rajtam és sajnos végig gyengének éreztem magam a kerékpáron. Ezeket a szintű versenyeket még szoknom kell, de egy jó tapasztalat volt ez a mai.” – részletezte Sárszegi Noémi. 

Kuttor-Bragmayer Zsanett sajnos nem tudta befejezni a világbajnoki sorozat Sunderlandben megrendezett versenyét. 

“Nehezen indult a futam és úgy is fejeződött be. Nagyjából Yokohama óta küzdök egy achilles gyulladással, amit legtöbbször kezelni tudtunk, de ma már olyan szinten fájt, hogy nem tudtam befejezni az egyéni versenyt. Ennek ellenére sem voltam ott fejben, nagyon rossz ez a pálya, borzasztó amatőr hibák vannak benne, csodálkozom, hogy nem lett tömegbukás. Holnap azonban következik a mix váltó és nagyon kellenek az olimpiai pontok a csapatnak, ezért megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni a versenyből.” – mondta el Kuttor-Bragmayer Zsanett. 

Dévay Márk 28. helyezést ért el Sunderlandben. 

“Az úszás most nem volt olyan jó, mint szokott, elég nagy verekedésbe keveredtem, így csak 4-5. hely körül tudtam kijönni a 12 fokos vízből. A kerékpáron volt egy kis csoport elől, de nem volt meg az összhang és felért a második csoport, ezután nem tudtam úgy futni, ahogy szerettem volna.” – mondta el Dévay Márk. 

Faldum Gábor 41. helyen végzett a WTCS idei hatodik állomásán. 

“Nagy reményekkel jöttem ki Sunderlandbe. Sajnos a kaotikus úszást követően botrányosan depóztam és a felszállást is elrontottam, ahogy beléptem a cipőbe valahogy kicsúszott mindkét lábam. Innen próbáltam meg felzárkózni, nem sok sikerrel. Ez most így sikerült. Holnap váltó, remélem jobban összeteszem majd.” – osztotta meg gondolatait a verseny után Faldum Gábor. 

Az egyéni versenyeket követően egy izgalmas futamon 10. helyezést ért el a Faldum Gábor, Kuttor-Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Horváth Karolina Helga összeállítású mixváltó csapat a világbajnoki sorozat sunderlandi állomásán. 

Fotó: World Triathlon 

A témakör egyéb hírei