Világbajnoki sorozat döntő – Pontevedra

2023.09.27.Versenyek

A spanyolországi Pontevedra városában került megrendezésre a világbajnoki sorozat idei döntője. A versenyen eldőlt a világbajnoki címek sorsa, ezen túl pedig értékes pontokat lehetett szerezni az olimpiai kvalifikációhoz. 

A hétvége ezúttal a férfiak futamával indult, itt mind a négy olimpiai “A” kerettag versenyzőnk rajthoz állt. 

Lehmann Csongor végig az első 10-ben versenyezve végül a 7. helyet szerezte meg. Az összesített pontversenyben ez idén világbajnoki 10. helyet ért, ami óriási eredmény és egyértelműen a világ elitjét jelenti. 

“Jól éreztem magam egészen a verseny kezdetétől. Úszáson sikerült az elsők között elhagyni a vizet. Kerékpáron az eredetileg 14 fős bolyunk 25 fősre duzzadt, de jól dolgoztunk, így sikerült távol maradnunk a minket üldözőktől. Futáson nagyon jónak éreztem a lábaimat, így egyből az élre álltam és elkezdtem tempót futni. A táv felénél volt egy kisebb holtpontom, de sikerült túllendülnöm rajta. Összességében boldog vagyok a 7. helyezéssel és méginkább a top 10-es WTCS ranglista eredményemmel.” – mondta el Lehmann Csongor.

Bicsák Bence kiváló futással a 20. helyen végzett, míg összesítettben a 24. helyet szerezte meg. 

“Nagyon élvezetes verseny volt, voltak szenvedős részei, de voltak olyanok is, amelyek kifejezetten jól mentek. Az úszás első körében nagyon jó erőben voltam, sokáig Csongi lábvizén tudtam maradni, de az első kimászás előtti tumultusban legalább 10 helyet buktam, a második körben pedig valahogy a lassabb oldalra keveredtem, és kezdtem is elfagyni a hideg vízben, így maradt a második boly. Érdekes, hogy most három részre szakadt a mezőny, három nagy bolyra. Sajnos nem tudtunk tökéletesen összedolgozni, így az első boly messze elment tőlünk. Próbáltam tartalékolni amennyire lehetett, de nagyon lüktető volt a bringa és ez viszonylag sokat kivett belőlem. A futást okosan kezdtem, majd az olimpiai bajnok Blummenfelttel felváltva vezetve ketten futottuk végig a távot és előzgettük a többieket. Megint nem sikerült lehajráznom, úgyhogy maradt bennem egy kis tüske, de összességében örömöt éreztem, amikor beértem, mindent kihoztam magamból. Örülök ennek a 20. helynek és annak, hogy ezt már stabilan tudom hozni a legerősebb mezőnyben, pályáktól függetlenül is. Úgy érzem jó úton haladok, hogy tovább fejlődjek és tovább közeledjek a világ elitjéhez.” – részletezte Bicsák Bence. 

Faldum Gábor nagyott küzdött és végül a 33. helyen ért célba. A világbajnoki sorozat idei évében a 36. helyen végzett. 

“Jól éreztem magam a verseny előtt, úszáson, illetve kerékpáron is élveztem a versenyt, csak a kerékpár vége felé éreztem, hogy az alkaromat és a hajlítóimat kezdte fogni a görcs, és ez a futás második felében ki is jött sajnos. Nagy küzdés volt, de ma ennyi volt benne.” – osztotta meg gondolatait Faldum Gábor.

Dévay Márk a verseny előtti nyilatkozatában kiemelte, hogy szeretné élvezni a versenyt és jól érezni magát a pályán, azonban rosszul lét miatt sajnos nem tudta befejezni a versenyt. Összesítettben az 54. helyen végzett. Mielőbbi jobbulást kívánunk! 

Vasárnap délután következett az Elite női futam, ahol Kuttor-Bragmayer Zsanettnak szurkolhattunk. Zsani az úszás közben kapott ütés után a 31. helyen végzett Spanyolországban, míg az idei sorozatban a 27. helyet szerezte meg. 

“A helyezésnek nem annyira örülök, de a verseny közbeni érzéssel elégedett vagyok. Kaptam egy nagy ütést a második körben az úszáson, ami azt eredményezte, hogy egész verseny alatt üldözni kellett az élen haladókat. Nagyon sokat vállaltam a kerékpáron, ami az első pár kilométeren meglátszódott és nem tudtam elkezdeni úgy a futást, így mire bemelegedtem volna, addigra sajnos nagyon hátulról kellett visszajöjjek. Ez most egy ilyen nap volt sajnos. Szerencsére van még bőven verseny a szezonban, ahol remélem ismét bizonyítani tudok.” – mondta el Kuttor-Bragmayer Zsanett. 

Gratulálunk minden indulónak! Jövőre is folytatódik a WTCS, már az olimpia évében, még több izgalommal. 

Fotó: World Triathlon

A témakör egyéb hírei

Júniusi triatlon versenyek

Júniusi triatlon versenyek

Akár kezdő, akár tapasztalt triatlonos vagy, ebben a hónapban biztos lesz egy neked való verseny. Különböző távok, változatos helyszíneket, júniusban hat izgalmas triatlon verseny vár rád!eXtremeMan...