Poór Brigitta duplázott a tereptriatlon világkupán, ezúttal Cipruson győzött

2018.04.23

Poór Brigitta duplázott a tereptriatlon világkupán, ezúttal Cipruson győzött

 

A ciprusi világkupafutamon Poór Brigitta újabb sikert ért el – a győzelme azt is jelenti, hogy maga mögé utasította a chilei Barbara Riverost, aki a sportág jelenleg 2. helyen jegyzett versenyzője!

 

A múlt heti máltai győzelem után Poór, a Megathlon SE és a Merida Maraton CST versenyzője hamar regenerálódott, sérüléseiből – hiszen tereptriatlonban azok szinte kötelezőek – gyorsan felépült, így motiváltan és jó erőben állt a rajtvonalhoz. Az úszásnál még nehezebb volt a helyzete, egy kis triatlonos vízi birkózást követően meg kellett állni a felszerelését megigazítani, így 1:45 perc hátránnyal lépett a partra. De ismét neki kedvezett a terepkerékpáros pálya, a hosszú, meredek és sziklás pályán 18 km után már az élen állt.

A taktika egyszerű volt: ilyen ellen erős ellenfelek esetében az első körben mindent beleadva le kell őket szakítani, lelkileg „megszerezni” a győzelmet, a második körben pedig tartani az előnyt. Ez most Briginek tökéletesen sikerült!

A chilei Barbara Riveros nemcsak tereptriatlonban, hanem országúton is a legjobbak között van, a riói olimpián 5. helyen ért célba, legendásan gyors és szívós futó. Az angol Nicole Walters fiatal triatlonista tehetség, emellett különlegessége, hogy paratriatlon versenyzők „guide”-jaként, már több olimpiai érmet segített megszerezni.

A magyar bajnok 2:45 perc előnnyel indult a sziklás futópályára, a két üldöző közül a chilei lány elképesztő tempóban indult utána. Az első futókör végére az előny lecsökkent 1:28-ra, a chilei versenyző még nagyobb erővel indult a második körre – de a Brigitta kellő tapasztalattal és önfegyelemmel rendelkezik ahhoz, hogy nem adta ki kezéből a győzelmet, a célba végül 0:56p előnnyel érkezett, életének talán legnehezebb és legnagyobb győzelmét aratva!

 

Eredmények:

1. Poór Brigitta HUN 3:03:41

2. Barbara Riveros CHI 3:04:37

3. Nicole Walters GBR 3:07:48

 

A férfiaknál a spanyol Roger Serrano aratott  győzelmet, hasonlóan a legutóbbi máltai versenyhez, itt is végig fej fej mellett küzdve egészen a célvonalig.

 

Távok: 1500m tengeri úszás, 36 km terepkerékpár (1450m szint), 11km terepfutás (280m szint, hosszú tengerparti, mély homokos szakaszokkal).

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Foto: XTERRA

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.