Megvédte bajnoki címét a Tiszaújvárosi TK

2018.05.20

A házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub elit férfi csapata zsinórban harmadszor védte meg címét a klubcsapat országos bajnokság elit kategóriájában, mely egyet jelentett az abszolút első hellyel. A női abszolút versenyt a Tiszaújvárosi TK utánpótlás együttese nyerte, az elitben első, de  kerékpáros bukás miatt hátrányos helyzetbe került klubtársak előtt.

Óriási részvételi csúccsal  vette kezdetét május 19-én, szombaton  a XXVII. Tisza Triatlon. Hazánk Tiszaújvárosban, a Termálfürdőben és környékén  megrendezett klubcsapat országos bajnokságára nem kevesebb, mint 139 egység adta le nevezését, ami 15 csapattal több, mint eddig bármikor.

Az utánptólás korosztályos csapatok után a felnőttek, majd a szeniorok is megvívták a maguk csatáját. Olimpiai- világ- és Európa-bajnok ökölvívónk, az évek óta a triatlon szerelemeseként is jegyzett Kovács Kokó István ezúttal sem maradt távol egyik kedvenc  versenyhelyszínétől, ezúttal is a Ferencvárosi TC szenior sorát erősítette.

A nap fénypontját az elit kategória képviselőinek csatája jelentette. A tavalyi végeredmény fordított sorrendjében, 2 percenként rajtoló csapatok tagjaira 750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás teljesítése várt. Az időrendből adódóan előbb a női abszolút verseny sorrendje dőlt el. Érdekesség, hogy a két junior Európa-bajnokkal, Putnóczki Dorkával és Mátyus Lilivel felálló hazaiak, - igaz utóbbit kerékpáros bukás hátráltatta a még jobb teljesítményben – a dobogó második fokára szorultak az utánpótlás-2 korosztályos klubtársaik, mögé.  A harmadik helyet az Újbuda fiataljai érdemelték ki.

A férfiaknál a Tiszaújváros már az úszásnál jelezte, hogy idén sem szeretnék átadni az elmúlt két évben elnyert aranyat. Az úszást kereken 9 perc alatt teljesítették, de 2 mp-re ott voltak mögöttük a világkupa-győztes Vanek Ákos vezette budaörsiek. A középső számban már eldőlni látszott az elsőség sorsa, hiszen a középtávú magyar bajnok Hankó Dávid, a junior Európa-bajnok Lehmann Csongor, a felnőtt magyar bajnok Lehmann Bence és német junior válogatott barátjuk, Frederic Funk 25 mp-es előnyre tett szert a Budaörs és a Tiszakécske előtt. A befejező számban a házigazdák még rátettek egy lapáttal és közel egy perces előnnyel nyerték meg az aranyérmet, zsinórban harmadszor megvédve bajnoki címüket, mely a klub történetének tizenegyedik férfi elit klubcsapat aranya. A Tarnai László vezette Tiszakécske lehajrázta a Budaörsöt.

Az esti eredményhirdetést követően a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub tészta-partyra várta a résztvevőket, akik közül holnap, a XXVII. Triatlon második versenynapján, az egyéni országos ranglista versenyen, a paratriatlon ob-n és a MEFOB  érmekért is verseng majd a 840 (!) tagú mezőny.

 

Végeredmény

Női abszolút: 1. Tiszaújvárosi TK -UP2 (Bóna Kinga, Molnár Sára Kata, Kovács Anna, Tóth Anna, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 1:04:06 óra, 2. Tiszaújvárosi TK – Elit (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára)1:04:13, 3. Equilor Team Újbuda  SE (Petrov Dorottya, Hortváth Karolina, Peszleg Dominika)1:04:56

Férfi abszolút: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Hankó Dávid, Frederic Funk, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 54:33 perc, 2. Tiszakécske VSE  (Tarnai László, Badar Gergő, Szilágyi Péter) 55:41, 3. Budaörsi TKE (Király András Benedek, Papp tamás, Kovácshegyi Bence, Vanek Ákos, Bujdosó Ferenc Sámuel) 56:08.

Tereptriatlon sikerek a hétvégé

2018.06.04.

Poór Brigitta világkupa győzelme, Mester Bálint ezüstérme

Lehmann Csongor arannyal "köszönt be" a felnőttekhez

2018.05.29.

Fantasztikus magyar sikerrel fejeződött be az elmúlt hétvégén.........