Sprint távú országos ranglista verseny, Tiszaújváros

2018.05.21

A tiszaújvárosi Termálfürdőben kialakított versenyközpontban a ranglista verseny mellett a paratriatlon ob-n és a MEFOB  érmeiért is versengett a 865 (!) tagot számláló mamut mezőny, melynek hatékony, szakszerű gardírozásában Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója nyújtott nélkülözhetetlen segítséget földijeinek.

A nagy érdeklődéssel kísért, úszásból és futásból álló aquakid futamokat követően sorra foglalták el helyüket a különböző korosztályok és kategóriák képviselői az 50 méteres medencében.

Ott volt az  indulók között a paratriatlon világ- és Európa-bajnok, paralimpikon  Boronkay Péter (Kecskeméti MSE) is, aki azonban nem a speciális ob-futam keretében versenyzett, hanem az épek között, és lett ezüstérmes a férfi felnőtt 4-es kategóriában!

A női abszolút verseny helyezéseit eldöntő futam 12.30-kor indult, tagjai között a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klubot erősítő, tavalyi győztes, még mindig junior Putnóczki Dorkával, aki 9:25 perccel megnyerte a 750 méteres nyitószámot, az úszást. A két körös, összesen 20 kilométeres kerékpározás  fordítójához elsőként Dorka érkezett, előnye közel egy perces volt ekkor. A depózás idejére Zelinka Gabriella, az újpestiek elit kategóriás kiválósága 12 mp-re megközelítette a magányos szökevényt, aki 100 méteres előnnyel kezdhette meg az 5 km-es futást. 2,5 km után, a strand területén kijelölt fordítónál megfordult a sorrend, Zelinka Gabriella állt az élre, aki a táv második felében biztosan őrizte, sőt még növelte is az előnyét, megszerezve ezzel az abszolút első helyet. Másodikként a junior első hellyel vigasztalódó Putnóczki Dorka érkezett meg a célba, míg a harmadik pozíció az újbudai tehetségnek, Horváth Karolina Hannának jutott.

A nap utolsó, 19. rajtjában voltak érdekeltek az elit és junior kategóriás férfiak. A medencét elsőként a 8:53 percet teljesítő Lehmann Bence hagyta el. A kerékpározás közben, egész pontosan a második váltásig, a tiszaújvárosiak német légiósa, Frederic Funk szépen „elszivárgott” a többiektől és közel egy perces előnnyel, egyedül rohant ki a záró számra. Fél távnál ugyan felére csökkent a fórja az elit kategóriás sportolónak a még junior „szellőlábú” Lehmann Csongorral szemben, de a második 2,5 km-en 6 mp-et meg tudott őrizni előnyéből, és nyert. A 15:35 perccel a legjobb futóidőt produkáló Lehmann Csongor az ezüstöt, bátyja Lehmann Bence pedig a bronzot vehette át az eredményhirdetésen, ahol közreműködött dr. Kappel Patrícia, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) főtitkára, Lipták Tamás, az MTSZ  szakmai igazgatója, Dr. Székely Mózes,  a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS)  főtitkára és Lehmann Tibor, az MTSZ szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője is. A női abszolút 1-3. és a férfi abszolút 1-6. helyezettek pénzdíjban is részesültek.

Eredmények

Női abszolút: 1. Zelinka Gabriella (Újpesti TE-Merida)1:02:09, 2. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:46, 3.  Horváth Karolina Helga (Equilor Team Újbuda SE) 1:03:49

 

Férfi abszolút: 1. Frederic Funk (német, Tiszaújvárosi Triatlon Club) 53:57 perc, 2. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Club) 54:03, 3. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Club) 55:05.

(Részletes eredmények a www.evochip.hu oldalon)

Brit siker a tiszaújvárosi vk-n, Bragmayer Zsanett a 10. lett

2018.07.09.

A 2020-as tokiói olimpia májusban indult kvalifikációs sorozatának részét képező 22. ITU Triatlon Világkupa mai női ...

Poór Világkupa győzelme Svájcban, Mester országos bajnok Kaposváron

2018.06.24.

Poór Brigitta ismét tereptriatlon világkupa futamot nyert.