Versenyben gazdag hétvége következik Madridban és Pozsonyban

2017.05.24

A múlt hét végén, Tiszaújvárosban beindult hazai triatlon szezon után, most ismét külföldön szereplő magyar triatlonosokért lehet szorítani szombaton és vasárnap. Akár rögtön egy Európa-bajnokságon.

Remekül kezdte március végén a szezont Bicsák Bence. A Kanári-szigeteken, Las Palmasban szerzett Európa-kupa 4. helyezésével egyből az első százba ugrott a világranglistán. Most hétvégén ismét egy spanyol városban, de egy fokkal még az előzőnél is erősebb mezőnyben erősítheti meg pozícióját U23-as világbajnoki harmadik helyezett versenyzőnk.
Nem csak a mezőny, de a pálya is kemény lesz. Kerékpáron nem csak a szintkülönbséggel, de éles kanyarokkal és még egy alagúttal is megnehezítik a versenyzők dolgát a rendezők a hat körből álló pályán.

A férfiak 70 fős mezőnyében még egy magyarért szoríthatunk majd. Lehmann Bence, elsőéves U23-ként vesz részt élete első Világkupáján. Számára a tapasztalatszerzés lesz az első számú feladat, még Bicsutól akár egy top 15-ös helyezés sem lenne különösebb meglepetés, bár egy kisebb csukló sérülés hátráltatja immár másfél hete.

Férfi rajt: vasárnap, 13:15

A hölgyek között Sárszegi Noémiért lehet majd izgulni. A hazai versenyzőkön kívül nagy létszámú a francia, brit és az amerikai csapat is. Noémi Tiszaújvárosban a harmadik helyet szerezte meg az elit futamban, Madridban szép eredmény lenne tőle a legjobb húszban végezni.

Női rajt: vasárnap, 10:55

Jóval közelebb, Szlovákiában, azon belül is a fővárosban, Pozsonyban rendezik szombaton az aquatlon Európa-bajnokságot. Összesen tizennyolc magyar induló lesz a junior korosztálytól kezdve az Age Group futamokig. Reméljük sok magyar érem fog születni az először önálló eseményként megrendezett versenyen.

2018. április 26. (csütörtök) 15.00 óra

2018.04.10.

Meghívó az éves, rendes közgyűlésre

Állás PÁLYÁZAT

2018.03.10.

sportszervező munkakör betöltésére