Versenyben gazdag hétvége következik Madridban és Pozsonyban

2017.05.24

A múlt hét végén, Tiszaújvárosban beindult hazai triatlon szezon után, most ismét külföldön szereplő magyar triatlonosokért lehet szorítani szombaton és vasárnap. Akár rögtön egy Európa-bajnokságon.

Remekül kezdte március végén a szezont Bicsák Bence. A Kanári-szigeteken, Las Palmasban szerzett Európa-kupa 4. helyezésével egyből az első százba ugrott a világranglistán. Most hétvégén ismét egy spanyol városban, de egy fokkal még az előzőnél is erősebb mezőnyben erősítheti meg pozícióját U23-as világbajnoki harmadik helyezett versenyzőnk.
Nem csak a mezőny, de a pálya is kemény lesz. Kerékpáron nem csak a szintkülönbséggel, de éles kanyarokkal és még egy alagúttal is megnehezítik a versenyzők dolgát a rendezők a hat körből álló pályán.

A férfiak 70 fős mezőnyében még egy magyarért szoríthatunk majd. Lehmann Bence, elsőéves U23-ként vesz részt élete első Világkupáján. Számára a tapasztalatszerzés lesz az első számú feladat, még Bicsutól akár egy top 15-ös helyezés sem lenne különösebb meglepetés, bár egy kisebb csukló sérülés hátráltatja immár másfél hete.

Férfi rajt: vasárnap, 13:15

A hölgyek között Sárszegi Noémiért lehet majd izgulni. A hazai versenyzőkön kívül nagy létszámú a francia, brit és az amerikai csapat is. Noémi Tiszaújvárosban a harmadik helyet szerezte meg az elit futamban, Madridban szép eredmény lenne tőle a legjobb húszban végezni.

Női rajt: vasárnap, 10:55

Jóval közelebb, Szlovákiában, azon belül is a fővárosban, Pozsonyban rendezik szombaton az aquatlon Európa-bajnokságot. Összesen tizennyolc magyar induló lesz a junior korosztálytól kezdve az Age Group futamokig. Reméljük sok magyar érem fog születni az először önálló eseményként megrendezett versenyen.

2020. évi nemzetközi Age Group események és a nevezés menete

2020.01.23.

A 2020. évi amatőr korosztályos a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) égisze alá tartozó versenyekre történő regisztrációt ...

Meghosszabbított javaslati határidő

2020.01.20.

A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.
Meghosszabbított határideig, 2020. február 15-ig várják ...