Poór ezüstérmes helyen a görög tereptriatlon világkupán

2017.05.2.Korábbi hírek

A tereptriatlon világkupa sorozat hétrol hétre új állomáson teszi próbára a versenyzoket. Múlt héten a magyar Poór Brigitta Cipruson elso lett, most a görög futamon az ezüstérmet szerezte meg.

A magyar tereptriatlonista ismét jól kezdett, az úszás eros száma, a kerékpáron az olimpikon és spanyol bajnok Miriam Casillas tartotta vele a lépést, aki az úszásban Brigi elott lépett partra. A spanyol versenyzo fokozatosan vesztett az elonyébol, a magyar bajnok csak a terepfutás elején vette át a vezetést a terepkerékpáron elfáradt olimpikontól.
A nagy ellenfél, a cseh olimpikon sífutó Helena Erbenova óvatosan és csendben közeledett, eros futó lévén okos taktikával sikerült csak az utolsó szakaszokon beérnie Poórt és amikor tempót váltott, a magyar triatlonista ezt már nem tudta tartani és így második helyen ért célba.
A spanyol lány teljesen kifutotta magát, de boldogan ért célba ezen a nehéz pályán.

A férfiaknál a többszörös világbajnok spanyol Ruben Ruzafa magabiztosan gyozött.

 

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu
Fotó. XTERRA

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...