Kiemelkedo magyar sikerek az ETU párizsi konferenciáján

2016.01.18.Korábbi hírek

Dr. Varga Béla és Jorge Garcia (Spanyolország) megosztva nyerte el az Európai Triatlon Szövetség (ETU) 2015 legjobb Technikai Felügyelojének járó díját.

Béla és Jorge együtt látták el az elso Európa Játékok Technikai Delegátus-i feladatait, 2015-ben, Bakuban (Azerbajdzsán). A feladat nem volt könnyo, mert mindamellett, hogy számos kihívással kellett szembenézniük (többszöri versenyhelyszín változás, vízminoségi gondok) fel kellett állítani a sportág erre az eseményre vonatkozó sztenderdjeit is egy olyan országban, ahol a triatlon azelott nem rendelkezett hagyományokkal. Béla és Jorge mindvégig kitartóan dolgozott és kiválóan vezette azt a nemzetközi bírói csapatot, melynek tagja volt Rózsa Dóra is, és amely végül sikerre vitte az eseményt.

Dr. Varga Béla évek óta dolgozik a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) által akkreditált versenybírói rendszer legmagasabb szintjén, nem csak Technikai Delegátusként, hanem oktatóként is.
A 2004-es, athéni játékok óta minden Olimpián képviselte Magyarországot versenybíróként, de ezzel párhuzamosan itthon, Magyarországon is elévülhetetlen érdemeket szerzett a Technikai Bizottság vezetojeként, ahol a szabályrendszer kialakításában és a versenybírók képzésében is kiváló munkát végzett.
A legjobb Technikai Delegátusnak-nak járó díj és Béla munkássága követendo példa a Magyar Versenybíróknak, illetve méltó elismerése annak a munkának, amelyet a Magyar Versenybírók nemzetközi szinten végeznek.

Béla a gálát követoen az alábbiakat mondta:

„Köszönöm szépen az „ETU legjobb technikai felügyeloje” díjra történo jelölésemmel járó támogatásokat!
Bízom benne, hogy ezzel a díjjal sikerül tovább erosítenem a magyar versenybírók nemzetközi elismerését, valamit több magyar versenybíró kollégának adhatok olyan motivációt, amivel erosödhet sportágunk iránti elkötelezettségük.”

Az párizsi gálavacsorán a legek díjai között a három legjobb európai verseny is harcba szállt, amelyek között a Tiszaújvárosi ETU Triatlon Junior Európa-Kupa is jelen volt.
A hosszú éves, kiemelkedo, profi munka eredményeként a tiszaújvárosi Junior Európa-kupa a második legjobb Európai Triatlon verseny díját vihette haza, amit Lehmann Tibor a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke vett át. A magyar triatlonközösség büszke lehet, hogy hazai versenyünket az Európai Triatlon Szövetség ekkora kitontetésben részesíti.

A Magyar Triatlon Szövetség és a Technikai Bizottság ezúton is gratulál mindkét díjhoz, a kitüntetettek jövobeni munkájához pedig jó egészséget és sok sikert kíván!

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...