Az éves versenyengedély tartalma

2016.05.11.Korábbi hírek

Tisztelt Versenyzok, Sporttársak!

A napokban probléma kerekedett négy ezer forintból. Négy ezernyi forint regisztrációs díjból, ami évek óta létezik, csak eddig nagyon nem kapott érte a versenyzo semmit. Eddig!

Mire kell a 4.000 forint éves regisztrációs díj (maga a versenyengedély) a Magyar Triatlon Szövetségneko

Hogy biztosítsa a személyes részvételi engedélyt az adott magyarországi triatlonversenyen, hogy biztosítsa a versenyzonek a balesetbiztosítását az adott versenyévben, 0-24-ben (!), az edzések (!) idejére(!) is (!), hogy vezesse a helyezéseket az országos bajnokságokon, biztosítsa a részvételt a ranglistákon.

A kifejlesztésre került online regisztráción keresztül, már a számítógép elol könnyen elintézheto. Így nincs sorban állás, tülekedés a verseny elott. Az http://intranet.triatlon.hu/payment/ oldalon a regisztrációs díj bankkártyás befizetésére is lehetoség van.

Mit ért tavaly a háromezer forinto Napi regisztrációt, ami az egy versenyre adott rajtengedélyt kiváltójának semmiféle plusz szolgáltatást nem nyújtott. Sem biztosítást, sem ranglistahelyezést, csupán egy rajtengedély arra a napra. Két versenynél ez az összeg már 6.000 forint volt és továbbra sem kapott érte semmit.

A Magyar Triatlon Szövetség a 2004. évi I. sporttörvényben meghatározott módon a triatlon sportág magyarországi képviseletét látja el, mindezt a közhasznúság jegyében, a törvényi kötelezettségeinek betartása mellett. Ezek közül egyik kötelezettség a sportági hivatalos versenyeken résztvevokkel fenntartott jogviszony.

A triatlon nem kiemelt sport és nem látványsport, a szövetség támogatásáért nem jár TAO kedvezmény. Az MTSZ jelenleg nem rendelkezik tokeeros szponzori háttérrel és a szigorúan szabályozott állami támogatásokból nem jut elég összeg az infrastruktúra. Az MTSZ elnöksége folyamatosan azon dolgozik, hogy kielégítse a sportágunkat kipróbálni és versenyezni vágyó sportemberek igényeit. A 4000 forintos befizetések, követheto, ellenorizheto módon a Magyar Triatlon Szövetség versenyrendszerének fenntartására fordítódik és végso soron arra, hogy 2016-ban és a jövoben is legyenek igazolt és olimpiai részvételt biztosítható magyar triatlonversenyek, országos bajnokságok.

 

Szabó Zita
Fotitkár
Magyar Triatlon Szövetség

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...