WTS hétvége Yokohamában

2017.05.11.Korábbi hírek

Idei harmadik állomásán ismét komoly mezony áll rajthoz a WTS sorozat férfi és noi futamában is, ezúttal rövid távon.

A hölgyeknél a sorozatot vezeto új-zélandi Andrea Hewitt a legnagyobb esélyes, de sérülése után most tér vissza a bermudai Flora Duffy, aki a sorozat címvédoje, így bizonyosan izgalmas verseny várható, persze nem csak miattuk. A hazai szurkolók hatalmas erot adhatnak a tavaly ugyanitt harmadik Ai Uedának és az idén Gold Coaston harmadik Juri Idenek. Az amerikai Zaferes és az ausztrál McShane is megnehezítheti a gyozelemre vágyók sorsát. Kovács Zsófiért, mint a 31-es rajtszám viselojéért szoríthatunk. Reméljük, hogy úszása összeállt és így a verseny végéig izgulhatunk egy minél jobb helyezésért. Bragmayer Zsanett élete elso WTS futamán a 46-os rajtszámot viselheti majd és bízhat kiváló úszó képességében, mely akár egy meglepetés eredményhez is hozzásegítheti.

Rajt: szombat 03:00

A férfiaknál szintén jelen lesz a sorozatot pillanatnyilag vezeto és a tavalyi címvédo is. Javier Gomez 1-es, Mario Mola 3-as rajtszámmal indul majd, de sokat elárul, hogy a 2-es rajtszámot szintén egy spanyol, Fernando Alarza viseli majd. A spanyol hegemóniát az olimpiai bronzérmes, dél-afrikai Henri Schoeman törheti meg legnagyobb eséllyel, aki biztos szívesen állna dobogóra ezúttal is. A mezony magyar tagja Faldum Gábor, múlt héten Kínában 8. lett a chengdui világkupán. Az elso tizenöt hely valamelyikével most is elégedett lehetne.

Rajt: szombat 06:00

Az idén létrehozott World Paratriathlon Series(WPTS) második fordulójában is szoríthatunk magyar versenyzokért. Yokohamában Lévay Petra és riói paralimpikonunk Boronkay Péter egyaránt a PTS5-ös kategóriában méri össze tudását a világ legjobbjaival.

Rajtok: szombat 00:00-tól

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...