Welcome to London

2015.05.27.Korábbi hírek

Ezen a hétvégén Anglia fovárosa látja vendégül a világ legjobb triatlonosait és paratriatlonosait. Ismét dupla triatlon hétvége következik, természetesen magyar sportolókkal a mezonyben.

Lengyel Zsófia, guidejával Wirth Eszterrel a múlt heti tiszaújvárosi országos bajnoki gyozelem után, most nemzetközi mezonyben próbál meg kvalifikációs pontokat gyojteni Rióra.

A világbajnoki sorozat londoni állomásán a nok között Vanek Margit és Kovács Zsófia áll rajthoz, ahol természetesen ott lesz a sorozatban verhetetlennek tono, amerikai Gwen Jorgensen. Legnagyobb kihívója talán honfitársa Katie Zaferes lehet, de reméljük Margit és Zsófi is borsot törhet az immár kilenc WTS verseny óta veretlen sztár orra alá.

A férfiak versenyében is nagy küzdelem várható. Alister Brownlee hazai pályán köszörülheti ki a csorbát a yokohamai második helye után, igaz Javier Gomez most nem lesz jelen. Ettol függetlenül sem lesz könnyo dolga az angolnak hiszen a spanyol Mario Molának bizonyára lesz ehhez egy-két szava, ahogy szinte bárki okozhat meglepetést a rendkívül kiegyensúlyozott mezonyben

Mi legjobban annak örülnénk, ha ezt a meglepetést Faldum Gábor és/vagy Vanek Ákos szállítaná vasárnap. Gábor nyugodtan vághat neki a versenynek, hiszen yokohamai 23. helyével tovább erosytette kvalifikációs pozícióját. Ákosnak viszont nagy szüksége van a pontok begyojtésére, hogy megtarthassa esélyét a Riói Olimpiai indulás jogáért vívott harcban.

Rajtlisták és további információ:

http://london.triathlon.org/

Hajrá magyarok!

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...