Világversenyek hétvégéje

2017.07.12.Korábbi hírek

Miközben elit és ifi válogatottunk már a hétvégére élez a jövo évi sprint távú Eb pályáján Dévay Márk ért el egy figyelemre méltó negyedik helyet.

Az észtországi Tartuban rendeztek Európa kupát vasárnap. Fiatal versenyzonk Dévay Márk az úszást végig vezetve az elso helyen ért partot és kezdhette meg a 20 kilométeres kerékpározást. Egy ideig szökésben is volt egyedül, végül egy nagyobb bolyban Lehmann Bencével és Vanek Ákossal együtt szállhatott le a futásra. Márk végig tartotta a lépést az élcsoporttal és mindössze két másodperccel maradt le a dobogóról. Lehmann Bence 13., Vanek Ákos 16. helyen végezve gyojtött értékes világranglista pontokat.

A hölgyek között is három magyar induló volt. Sárszegi Noémi hetedik, Bicsák Flóra tizenhetedik, Fuchs Dóra huszonötödik helyen végzett.

bovebb beszámoló a versenyrol

Ezen a héten az ifi versenyzoink mérettetik meg magukat a Baltikumban. A litvániai Panevezys látja vendégül a tavaly Tiszaújvárosban nagyszeroen bemutatkozott Ifjúsági Európa-bajnokságot. Csütörtökön a selejtezokkel kezdodik meg a versenyfolyam, majd szombaton reméljük minél több magyarért lehet majd szurkolni az ’A’ döntokben. A fesztivál jellego eseménysor vasárnap a mix váltók versenyével zárul.

A népes mezonyben nem lesz könnyo megismételni a tavalyi sikereket, amikor az egyéni versenyekben két negyedik hellyel zártunk, majd a váltóban egy ezüstérmet harcolt ki a magyar csapat. A válogatott kedden utazott ki a helyszínre, szerdán a pályabejárásokkal kezdodik meg a hivatalos program. A csapat tagjai: Ferenczi Nikolett, Tóth Anna, Peszleg Dominika, Rojik Dóra, Dévay Zsombor, Kovács Balázs, Karai Levente, Kiss Gergely.

rajtlisták, információk

Szintén északon de jóval nyugatabbra, Hamburgban rendezik a Világbajnoki széria következo állomását és a Mix váltó Világbajnokságot. Szombaton az egyéni futamokban rajthoz áll Kovács Zsófia, Bragmayer Zsanett és Faldum Gábor.

A vasárnapi váltóversenyen Tóth Tamással kiegészülve küzd majd a három versenyzo egy minél elokelobb helyezésért a huszonegy csapatot felvonultató mezonyben.

rajlisták, információk

Borítókép: etu.triathlon.org

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...