Világbajnoki címvédés

2016.11.22.Korábbi hírek

A magyar parasport egyik kiemelkedo képviseloje, az olimpikon, többszörös világbajnok Boronkay Péter a hétvégén ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott az ITU tereptriatlon világbajnokságán, Ausztráliában.

Péter fél karral is a legjobb úszóidovel lépett partra az 500m táv végén, majd 12 km terepkerékpározást is kiváló idovel fejezte be – bár az ausztrál Justin Godfrey jobb idot teljesített. Mivel a magyar paratriatlon versenyzo kiváló futó, nem is volt kérdés, hogy a terepfutásban is az élbolyban fogja zárni – végül a legjobb futóidovel szerezte meg a gyozelmet.

A 2 napos rendezvényen közel 2000 versenyzo állt rajthoz, az elit futamot a férfiaknál a többszörös extrém tereptriatlon világbajnok, spanyol hegyikerékpár olimpikon Ruben Ruzafa nyerte, a noknél a szintén többszörös világbajnok bermudai Flora Duffy szakította át a célszalagot.

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu 
Fotó: ITU, Boronkay Péter

A témakör egyéb hírei

Triatlon rajzpályázat

Triatlon rajzpályázat

RAJZPÁLYÁZAT Rajzpályázatot hirdetünk, melynek témája a Triatlon sportág. A nyertes egy olimpiai "A" kerettagok által aláírt pólót kap, melyet a Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő világkupán vehet...